Ve strašnickém krematoriu se dnes dopoledne sešlo spoustu známých muzikantů ze zlaté éry divadla Semafor, aby vyprovodili svého zesnulého kolegu Ferdinanda Havlíka na jeho poslední cestě.

Kromě jeho nejbližší rodiny se ve Velkém sále objevil také zpěvák Karel Štědrý, dirigent Václav Hybš, herec Václav Kopta a samozřejmě spoluzakladatel Semaforu a Havlíkův blízký přítel Jiří Suchý.

Ten na pohřeb přišel sám se zarmouceným výrazem ve tváři. Ze smrti svého kamaráda se stále nemůže vzpamatovat. V obřadní síni, kde se pohřeb konal, seděl na dlouhé lavici daleko od všech ostatních.

Poté se však vzchopil a nad rakví zesnulého Havlíka pronesl smuteční řeč. Vzpomínal na jejich společné začátky a na to, jaká byla s Ferdinandem neuvěřitelná legrace.

Havlík a humor totiž byli podle něj sourozenci, jeho výroky a glosy si prý dodnes v divadle připomínají. "Byl recesista, v jeho blízkosti vždy kralovala legrace," pronesl Suchý.

Ferdinand Havlík byl velkým humoristou, který do divadla Semafor vnesl nový život poté, co herci ztratili kolegu a spoluzakladatele divada Jiřího Šlitra. Havlík byl v Semaforu téměř od jeho založení a Šlitrovy skladby aranžoval do konečné podoby.

Kapelníci Havlíka vyprovodili na poslední cestě písní Miláčku z inscenace Kytice, k níž Havlík napsal hudbu. Měla obnovenou premiéru a na kontě má dodnes přes osm set repríz.

Fotogalerie
12 fotografií