Už je to pět let, co bubeník kapely Chinaski Pavel Grohman zahynul při dopravní nehodě na motorce. Pro všechny to byla obrovská rána, zvláště pak pro jeho kamaráda Michala Malátného, se kterým dováděl už na základní škole.

Malátného Hrochova (tak ho v kapele přezdívali – pozn. red.) smrt totálně položila na kolena. Od základu se mu změnil život. „Byl to zásadní zlom v mém životě. Absolutní změna. Najednou mi došlo, že nikdo z nás tady zítra být nemusí,“ svěřil se Malátný magazínu MF Dnes.

Dodnes tomu Michal kolikrát nechce uvěřit, že jeho nejbližší přítel už je po smrti. „I když je to víc než pět let, stále mě to překvapuje. Často se mi stává, že Pavlovi v duchu nadávám, že na ty motorky neměl sedat, že je pitomec. Nevyvolává to ve mě lítost, ale vztek,“ prozradil smutně Malátný s tím, že by dal cokoliv, aby byl Grohman opět mezi živými.

Grohman s Malátným ještě jako školáci založili kapelu Starý hadry, které po čase přejmenovali na Chinaski. Z původní sestavy Michal zůstal v kapele už jako jediný. Díky Grohmanovi, který byl pro Malátného vždy hnacím motorem, je z Michala už dvacet let úspěšným lídrem kapely.

Fotogalerie
5 fotografií