Náhlá mrtvice a kolaps na pražském letišti baviče Petra Novotného byl šok nejen pro jeho rodinu, ale také pro přátele, se kterými Novotný na letišti byl. "Otce ráno vyložili z letecké přepravy s tím, že jevil známky malátnosti. Zaměstnanci letiště si totiž mysleli, že je táta opilý nebo že se předávkoval léky. To se však nelíbilo jeho přátelům, kteří vědí, že je otec zapřísáhlý abstinent," prozradil Blesk.cz Novotného syn Pavel Novotný.

Zachránil ho Tlustý

Za záchranu svého otce vděčí známému politikovi. "Musím říct, že politik Vlastimil Tlustý se zachoval velmi duchapřítomně. Začal se shánět po letištním lékaři a to už otec zkolaboval. Přímo na letišti," svěřil se Novotný mladší.

Před tím, než Novotný zkolaboval, byl doma sám, a tudíž jeho rodina nebyla schopna odhadnout jeho komplikující se zdravotní stav. "Otec byl ještě ráno v pohodě, balil si kufry a vlastně až na letišti začal postupně ztrácet věci a upadat do toho stavu. Strašný štěstí bylo, že otec neodletěl. To by byl konec. Ale také hlavně, že odlétal, protože, kdyby zůstal sám doma, tak by to taky nedopadlo dobře," uvědomil si Pavel vážnost situace.

Lékaři nám řekli, ať se modlíme

Petra Novotného ihned převezla záchranka z letiště rovnou do Střešovické nemocnice, kde ho okamžitě operovali. "Lékaři snažili dostat z jeho kritického stavu, který byl o to víc kompikovanější, jelikož je těžký diabetik," řekl Blesk.cz Novotný ml. s tím, že jim lékaři akorát řekli, ať se za něj modlí.

Bavič se naštěstí probral z narkózy a ač se mu ještě teď špatně mluví a má částečně znehybněné končetiny, podle jeho syna, normálně přemýšlí, snaží se mluvit a se svým vážným stavem statečně bojuje. Jeho rodina věří, že se z toho dostane stejně rychle, jako se zotavil z nešťastného bungee jumpingového skoku.

Petr před dvanácti lety skákal do Máchova jezera, ovšem lano nebylo dostatečně krátké, aby se Novotný zastavil ještě nad hladinou. Hlavou tak narazil přímo na dno jezera a od té doby má na čele obří jizvu.

Reklamní sdělení:

Trápí Vás akné a kožní problémy? Řešením je vysokofrekvenční terapie!

Fotogalerie
6 fotografií