Při natáčení prožíval slovenský herec nejednu horkou chvilku. „Když mě zastřelili, měl jsem padnout z pětimetrové výšky. Měli na to připraveného kaskadéra, ale já nechtěl, aby to za mě někdo hrál. A tak mi tam naskládali krabice, do kterých jsem skočil,“ vypráví Hryc, kterak si poprvé v životě zahrál na Belmonda, jenž dubléry odmítal zcela zásadně. „Naštěstí se to zvládlo natočit napoprvé, ale bál jsem se strašně,“ přiznává slovenský obr.

Mrtvola

Zatnout zuby musel během natáčení ještě několikrát. Třeba když si režisér usmyslel, že si na jeho mrtvole pochutnají psi. „Celého mě natřeli paštikou, ležel jsem na zemi s vykulenýma očima jako mrtvola a čtyři psi, ze kterých šla hrůza, mi olizovali tvář. A jak to dopadlo? Nakonec to ve filmu ani není, protože mě vystřihli!“ zlobil se Andrej Hryc po zhlédnutí filmu na slavnostní premiéře v pražském kině Lucerna.

Exministr Langer a Mrázkův syn: Poštvali na filmaře právníky

Film inspirovaný skutečným příběhem zavražděného podnikatele Františka Mrázka (†48) snad ani neměl vzniknout. Kromě finančních problémů filmaři čelili i »dobrým radám«, aby se do zpracování kontroverzní látky vůbec nepouštěli.

„Nebyly to sice přímo násilné výhrůžky, ale čelil jsem reakcím právníků Ivana Langera, který se ohradil proti užití svého jména. Protestoval i Mrázkův syn Michal,“ prozradil režisér Petr Nikolaev (56) zákulisní tahanice.

Přestože jména postav jsou pozměněna, žádná z klíčových postav ve filmu nechybí. Exministr vnitra Ivan Langer (46) ale není jedinou politickou špičkou ve filmu. Ušetřen filmaři nebyl ani někdejší premiér Stanislav Gross (43).

Fotogalerie
11 fotografií