Tereza Černochová chtěla uctít památku svého otce Karla Černocha, a proto se rozhodla uspořádat koncert k jeho nedožitým 70. narozeninám. Černoch zemřel na rakovinu již v roce 2007 a všichni to nesli těžce. Poslední samostatný koncert uspořádal v roce 1993. „Poslední samostatný koncert měl otec ke svým padesátinám, pak už nikdy neměl svůj vlastní velký večer," sdělila Černochová pro Prásk.cz.

Proto jí nápad vzpomínkového večera, který by byl celý věnovaný písničkám jejího otce, přijde skvělý. „Snažím se o tento koncert již od doby, kdy můj otec zemřel. Důvod je velmi prostý. Věřím, že jeho osobnost, tvůrčí práce i sametový hlas jsou důležitou součástí české populární hudby," prozradila Tereza. Repertoár večera bude poskládán z písní, které jsou buď málo známé či vůbec nikdy nevyšly, album se jmenuje Písničky potichu.

„Ten nápad dostal vlastně textař Ondřej Suchý, který nás vybídl projít archiv tátovy pozůstalosti, protože věděl, že tam bude spousta nevydaných věcí. Netradiční cédéčko tak zachycuje otcovu tvorbu ze 70. a 80. let, kdy hrál po různých klubech,“ dodala Černochová.

Písně v rámci koncertu zazpívají například Lenka Dusilová, Vojtěch Dyk, Bára Basiková, Marie Rottrová, Petr Janda nebo Dan Bárta. Slavnostní koncert se uskuteční 11. listopadu a to v odpoledním a večerním čase.

Karel Černoch se v hudebním nebi jistě usmívá a je šťastný za svou dceru. Terezo, jen tak dál!

Fotogalerie
4 fotografie