Než si Josef Rychtář se svou Džambulkou vyměnil na radnici snubní prstýnky, zabrousil k notáři podepsat nekompromisní předmanželskou smlouvu. „Byla stanovena tak, aby chránila Ivetu. Její majetek je pro mě naprosto nedotknutelný. Pokud by se s Ivetou cokoliv stalo, veškeré její jmění přechází na syna Artura,“ prozradil Blesku Rychtář.

Zákaz mluvení

Iveta si do smlouvy prosadila i speciální požadavek, který bude pro výřečného Pepu těžce skousnutelným soustem. Zakazuje mu totiž mluvit! „Dalším bodem této smlouvy je, že se nesmím bez jejího vědomí do médií k ničemu vyjadřovat a nic komentovat,“ šokuje Rychtář. Před úskalím sňatku s Ivetou ho varoval i oddávající. „Josefe, dobře víte, že oženit se znamená zdvojnásobit své povinnosti a napůl omezit svá práva. Věřím, že takovou oběť podstoupíte právě vy velmi rád a s pochopením,“ kladl ženichovi na srdce uhříněveský starosta Milan Coller.

Odpovídá za Ivetu

Přestože to vypadá, že pro Pepu ze svatby kouká víc starostí než radostí, nestěžuje si. „Dneškem se změnilo strašně moc. S Ivetou jsem žil dva roky na psí knížku. Odteď na sebe beru za Ivetu plnou zodpovědnost, i za její vystupování a chování. Chci jí být oporou v časech dobrých i zlých,“ slibuje Rychtář.

Už jednou jí smlouva zachránila střechu nad hlavou

Ani první Ivetino manželství s Jiřím Pomeje (48) v roce 2008 se neobešlo bez předmanželské smlouvy. Bartošovou tehdy chránila před astronomickými dluhy zkrachovalého producenta. „Naše předmanželská smlouva není úplně stejná. Byly v ní provedené určité úpravy, které nechceme specifikovat. Připravovala nám ji ale stejná právnička jako u Ivetina prvního sňatku,“ řekl Blesku Josef Rychtář.

Fotogalerie
7 fotografií