Případ, kdy Jakubisková autem srazila chodce, který po nárazu zemřel, se k soudu dostal až po téměř dvou letech. Tak dlouho trvalo zpracování znaleckých posudků.

Jakubisková přišla k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 celá v černém s utrápeným výrazem ve tváři. Její lékařka vypověděla, že byla Deana z celé situace velmi zdrcená. Dokonce zvažovala, že jí dá sedativa, aby nezkolabovala, což potvrzuje i další svědek.

Deana srazila chodce v říjnu 2011, když přecházel v pražské Krči semafory neřízený přechod. Podle policie Jakubisková nedala chodci přednost. Dechová zkouška byla negativní, herečka nepřekročila povolenou rychlost. Podle očitého svědka tělo mrtvého chodce leželo 9 metrů od přechodu.

Jakubisková stále trvá na tom, že nehodu nezavinila. Tvrdí, že se rozhlédla na obě strany, a když se rozjela najednou tam ten muž byl. Dále tvrdí, že chodce nemohla pořádně vidět přes řadu odbočujících aut v protisměru. Vypověděla, že cestu dobře zná. Rok tam jezdila za manželem do IKEMu.

 V závěrečné řeči státní zástupce požadoval pro Deanu nepodmíněný trest za usmrcení z nedbalosti a hrozilo jí tak až šest let. Soudce však rozhodl jinak. Jakubisková dostala 30měsíční podmínku, zakáz řízení na 4 roky a pozůstalým má dát přes milion korun jako odškodnění.

Podívejte se na zdrcenou Deanu Jakubiskovou!

Video
Video se připravuje ...

Deana Jakubisková poprvé u soudu Hana Höschlová, Petr Soukup

Fotogalerie
3 fotografie