Macura v minulých dnech jel do Rakouska, aby získal Ivetinu lékařskou zprávy. Stojí si ta tím, že zpěvačka krvácela do mozku. „To, co říká pan Macura, zcela jistě není možné. Iveta už před tím, než ji Macura odvezl do Itálie, podstoupila vyšetření na CT neboli centrální resonanci. A tam jí bylo lékařem sděleno, že trpí vrozenou vadou - výdutí na mozku,“ prozradil Blesku Josef Rychtář.

Zpěvaččin snoubenec navíc vlastní překlad originální zprávy z ambulantního vyšetření, zaslané rakouskou nemocnicí na adresu bydliště Ivety Bartošové. Ta se ale liší od rentgenové zprávy, kterou si nechal vyžádat Ivetin obdivovatel Macura .

Chce žít a dýchat

Sama Bartošová nechce Macurovo jméno ani slyšet. „Zbavte mě toho magora!“ řekla Bartošová v rozhovoru pro Blesk. „Mám jediné přání: Ať nás ten pán už nechá v klidu žít a dýchat. Je hrozné se neustále ohlížet a čekat, kde se zase objeví nebo s jakým nesmyslem zase vyrukuje,“ zoufá si zpěvačka.

Co je mozková výduť

Pokud dojde k oslabení stěny cévy, vznikne výduť, tzv. aneurysma. Ta může tlačit na různé struktury v mozku a projevovat se množstvím příznaků. Polovina lidí na následky onemocnění zemře, další čtvrtina sice přežije, ale s nějakým postižením – například špatně chodí, vidí, má výpadky paměti či psychické problémy. Smrt může nastat po úderu do hlavy.

Fotogalerie
9 fotografií