Roman Tříska se snaží na své setkání s Ivetou Bartošovou zapomenout. Zprávy z poslední doby o úteku zpěvačky se Zdeňkem Macurou je ale těžké ignorovat. Zvláště, když je tento případ tak podobný tomu, co se odehrál před 19 lety. „Působí to na mě do určité míry jako opakování toho, co se před devatenácti lety odehrálo. Základ je podle mě stejný,“ přiznává Tříska v rozhovoru pro týdeník Sedmička. Hlavním aktérem a podle Džambulky »únoscem« byl ale tehdy on!

Útěkem řeší problémy ve vztahu

Podle Třísky je útěk a následná báchorka o únosu zpěvaččin způsob řešení partnerských problémů. Před téměř dvěma dekádami tomu bylo zrovna tak. Bartošová měla tehdy rozepři se svým dlouholetým partnerem Ladislavem Štaidlem. Ten odletěl do USA oproti původním plánům bez ní.

Ivetin pohár trpělivosti přetekl a ona ho »demonstrativně opustila« právě s Třískou. Jenže později přišlo ono pověstné »vystřízlivění« a zpěvačce došlo, že bez Štaidla je profesně vyřízená. Vrátila se tedy domů a vymluvila se na únos, který doplnila šokujícími detaily. Tříska ji prý opakovaně znásilňoval a došlo prý dokonce k přivázání k radiatoru.

"Zobala" vydatně

Tříska v rozhovoru promluvi také o tom, jak to měla tenkrát Iveta s alkoholem. Pila prý normálně, i když to občas prý uměla přehnat, tak to s ní nevypadalo nijak zle. Prý však už tehdy měla sklony ke konzumaci prášků. "Diazepam a podobně si ordinovala tak nějak sama. A vždy podrážděně reagovala na upozornění, že by to či ono neměla přehánět," vypověděl Tříska.

Scénář útěku jako přes kopírák

Podobně tomu pak bylo i v posledním případě z letošního léta. Iveta kvůli sporům se svým partnerem Josefem Rychtářem zmizela se svým obdivovatelem Zdeňkem Macurou před zraky novinářů do Itálie. Ten jí dokonce po cestě zařídil lékařskou prohlídku kvůli údajnému týrání ze strany Rychtáře. Celé se to ale obrátilo proti němu.

Iveta se nechala od Rychtáře odvézt zpět a Macuru obvinila z únosu a dalších nehezkých věcí. Například z toho, že ji v Itálii společně s hrabětem Martuccim chtěli prodat na orgány!

"Pan Macura na mě určitě nepůsobí jako zlý člověk, ale spíš jako člověk vedený snahou mermomocí nějak I.B. pomáhat z něčeho, z čeho jí pomoci nemůže, jelikož ona o to chvilku stojí, ale pak otočí opačným směrem," popisuje Tříska. Macurovi se ale nediví. Iveta prý umí být velmi »přesvědčivá«.

Video
Video se připravuje ...

Šokující video: Útěk Ivety Bartošové zachytila kamera FTV Prima FTV Prima

Oba únosci byli zproštěni obvinění

U soudu Roman Tříska všech obvinění zproštěn. Podle rozhodnutí soudu z 11. března 1996 byla všechna tvrzení zpěvačky o únosu a psychickém i fyzickém teroru nepravdivá. Poté se Tříska definitivně vytratil se ze zpěvaččina života. Macurův případ se ani tak daleko nedostal, policie ho odložila s tím, že k žádnému trestnému činu nedošlo. Iveta odešla z domu dobrovolně, zřejmě stejně jako v prvním případě.

A tak jediné, co se Ivetě daří, je odhánět od sebe lidi, kteří jí chtějí pomoci. „Kdyby se přesně tehdejší situace vyskytla až nyní, tak bych s I. B. neztrácel čas,“ uzavírá Tříska v rozhovoru pro Sedmičku. Kdy to dojde Macurovi?

Fotogalerie
15 fotografií