Macura je Ivetou asi tak posedlý, že zřejmě neví, kde jsou jeho hranice. Pořád vymýšlí, jak získat důkazy pro své tvrzení, že je týraná. Nyní už ale zašel dost daleko! Podle informací Blesku se spolčil s člověkem ze zpěvaččina okolí a snažil se ho přemluvit, aby do jejího domu v Uhříněvsi nainstaloval odposlech! „Chtěl se přesvědčit, zda Josef Rychtář neubližuje Ivetě,“ prozradil zdroj Blesku.

Není to legální

Zní to neuvěřitelně, ale Macura své úmysly Blesku potvrdil! „Ano, je to pravda, ale bavil jsem se o tom pouze v rámci diskuze,“ tvrdí počítačový expert. Až pak si prý uvědomil, že to zákon nepovoluje. „Dozvěděl jsem se, že to není legální. Je to možné jen v tom případě, že dá souhlas alespoň jedna osoba z domácnosti. Informoval jsem se o tom v detektivní kanceláři,“ přiznal Macura.

Iveta v šoku

Sama Iveta je už jen při zmínce jména jejího »společníka« z italského »výletu« vyděšena. „Ne! To snad ani není možné!“ vykřikla polekaně. „Věřím ale, že odposlechy u nás nainstalovat ani nejde. Dávám si velký pozor, koho do domu pouštím,“ řekla Blesku Bartošová.

Odposlech je trestný čin

„V současné době odposlechy povoluje soudce a jejich využití je přísně zákonem limitováno. Každý jiný odposlech je nelegální,“ vysvětlil Blesku právník Jan Vobořil, který se věnuje problematice ochrany osobních údajů a ochrany soukromí. „Odposlechy například telefonních hovorů, které jsou neoprávněné, bude možné většinou kvalifi kovat jako trestný čin porušování tajemství dopravovaných zpráv,“ dodal právník.

Zdendovi špionážní metody: Rychtáře sledoval perem!

Není to poprvé, co si Zdeněk Macura zahrál na detektiva. Před časem daroval exmanželce Josefa Rychtáře (55) Darině Nové (55) speciální pero. „Ta propiska nahrává obraz i zvuk. Darině ji dal proto, aby mě natočila, když se pohádáme, což je mezi dvěma lidmi normální,“ vysvětlil Blesku Rychtář. Macura má ale opět svou pravdu: „Byla to žena v tísni, tak jsem jí v minulosti takové pero daroval!“

Fotogalerie
6 fotografií