Spor mezi Mojsejovou a neziskovou společností trvá už deset let. Organizace, která na Slovensku pomáhá utečencům, tehdy odkoupila od Mojsejové za 4,5 milionů tehdejších slovenských korun (dnes - 2 980 000 Kč) čtvrtinu budovy, jejíž majitelkou byla z půlky Mojsejová. Společnost nechala tuto budovu zapsat do katastru nemovitostí.

Jenže to se nelíbilo druhému spoluvlastníkovi budovy, jak uvedl časopis Nový čas. „Podal k soudu žalobu o neplatnosti smlouvy mezi námi a paní Mojsejovou z důvodu, že nebylo respektováno jeho předkupní právo. Soud mu dal za pravdu a uznal smlouvu jako neplatnou,“ uvedla jednatelka společnosti Iveta Liberková.

Tím pádem sdružení přišlo jak o prostory, tak o peníze. Ti pak intenzivně žádali Mojsejovou, aby jim peníze vrátila. „Tvrdila, že je nemá z čeho zaplatit,“ dodala Liberková. Nezisková organizace tak zvažuje podat na Mojsejovou trestní oznámení a požaduje po Mojsejové 4 miliony Kč.

Zámožná podnikatelka se však brání zuby nehty. „Nikdo ode mě žádný peníze po celou tu dobu nepožadoval a ani od soudu jsem nedostala nařízení peníze vrátit. Naopak, v katastru dosud nejsem uvedená jako majitelka poloviny prostoru, který nadále pronajímali jiným. Z toho jsem neviděla ani korunu,“ rozčilovala se Nora s tím, že nejdříve chce od společnosti peníze za nájem z prostorů, a pak s nimi bude ochotná něco řešit.

 

Fotogalerie
3 fotografie