Manžel Heleny Vondráčkové (66) Martin Michal (54) se soudil s novinářem Davidem Zápalem (37) kvůli nadávkám a urážkám v diskuzi na Facebooku, do které se navíc svévolně vmísil. A verdikt Městského soudu v Praze? Ten dal Michalovi v podstatě za pravdu a v triumfu mu zabránila jen údajná chyba jeho právničky, která špatně zformulovala požadovanou omluvu!

Vážně chtěl soudce Tomáš Novosad z pražského městského soudu vyslat světu poselství: Suďte se s kýmkoliv, kdo vás na Facebooku či Twitteru pohaní?! Sám nám svůj postup nijak nerozklíčoval. „Promiňte, ale do doby, než budou vyrozuměny obě zúčastněné strany, se k věci nemohu vyjadřovat,“ vzkázal.

Popusťme tedy trochu uzdu fantazii a představme si, kdo by mohl skončit před soudem jen kvůli urážkám, které už na internetu publikoval...

Názor právníka: Důležitá je intenzita urážky

„Pokud vás někdo veřejně urazí, můžete využít práva na ochranu osobnosti. Záleží ale na tom, jakou intenzitu ta urážka měla. Kolik lidí si ji přečetlo nebo kolik lidí ji slyšelo,“ řekl Blesku už v týdnu právník Jan Roth.

Na ty nejostřejší urážky z Facebooku si podívejte v galerii:

Fotogalerie
9 fotografií