Na poslední rozloučení s režisérem Jozefem Bednárikem dorazily kromě slovenských herců a kolegů také hvězdy českého hudebního showbyznysu.

Stejně jako většina smutečních hostů si i Daniel Hůlka, který Bednárika z celého srdce miloval, na jeho dnešní pohřeb vzal dlouhý bílý šál. Chtěl tak uctít památku režiséra slavných muzikálů, mezi něž patří i Drákula. Díky Bednárikovi se Hůlka dostal na vrchol své kariéry.  

Bylo to pro mě jedno z nejtěžších vystoupení v životě. Dalo by se to srovnat snad jedině s pohřbem Zdeňka Borovce,“ řekl Hůlka Blesk.cz se slzami v očích. „Věřím ale, že mu bude v nebi líp než tady. Jak znám Béďu, tak už tam zcela jistě dovádí,“ doplnil s nostalgií zarmoucený zpěvák.

Na prknech slovenského Národního divadla, kde se smuteční obřad konal, se vystřídalo několik zpěváků. Árie z opery Turandot Bednárikovi zazpívala operní pěvkyně Eva Urbanová. „Dnes tu mám Jozefovi zazpívat naposledy a vůbec nevím, jak to zvládnu. Milovala jsem ho,“ prozradila Blesk.cz těsně před svým vystoupením.

Po celou dobu pohřbu se na jevišti pohybovali baletní tanečníci převlečeni za anděly, kteří tančili kolem Bednárikovy rakve. Závěrečnou smuteční řeč převzal slovenský herec Dušan Jamrich, který se s Bednárikem srdceryvně rozloučil za všechny herecké kolegy.

Na poslední cestě se s legendárním režisérem loučilo publikum desetiminutovým potleskem ve stoje, dokud nespadla za životem Bednárika divadelní opona.

Fotogalerie
13 fotografií