Jen co Adamec přišel, chopil se sklenky vína a tu už nepustil. Když pak Markéta Hrubešová večírek zahajovala, přebral jí mikrofon a začal řečnit. „Všichni musí pít víno. Je tu nejlepší víno. Jen víno,“ halasil Adamec v proslovu a bylo na něm vidět jasné rozhodnutí, že on to hodlá celý večer dodržet.

Jeho skoro nekonečný proslov přítomné poněkud zaskočil. Bylo sice od něj hezké, že pozdravil také všechny „mrtvé postavy“ seriálu, tedy bývalé kolegy, které nechali v Cestách domů zemřít a kteří také na večírek dorazili, ale slova: „Stejně všichni zemřeme,“ si přeci jen mohl nechat od cesty (domů)… To rozhodilo i Markétu Hrubešovou, která se jeho nekontrolovatelný projev snažila trochu mírnit. Viditělně nesvá byla i manželka režiséra, Jana Adamcová. Moderátorka televize Barrandov zrovna nesdílela manželovo veselí a společensky unaveného Adamce tlačila k východu. Marně.

Zatím poslední seriálovou „mrtvolou“ je postava Roberta Vejnara, kterého hraje Pavel Soukup (64). Také ten se od Adamce dočkal vskutku morbidního uvítání. „Soukupe, seš mrtvej!“ pokřikoval na něj Adamec. Soukup se neudržel a v nadsázce se rozkřikl: „Hajzle!“ Na to pak reagoval Miroslav Etzler, který se na mejdanu objevil se svou novou přítelkyní. „Hanba,“ vykřikl pro změnu on.

Video
Video se připravuje ...

Ovíněný Adamec a Soukup debatují o smrti Petr Soukup, Hana Hoschlová

Je pravdou, že seriál celkově přitvrzuje. Už se z něj pomalu začínají stávat spíše Vraždy v Midsomeru. „Za 200 dílů jsme nechali zemřít už 17 postav,“ pochlubil se Adamec. „Je mi hrozně líto, že mě nechali zemřít. Moc rád bych v nějakém seriálu zase hrál. Tak doufám, že přijdou nabídky, když jsem si tu teď tak pěkně řekl o roli,“ přiznal Blesk.cz Pavel Soukup.

V morbidním duchu se nechtěně pak nesl celý večírek. Jak Adamec přiznal reportérce Blesku, přál by si, aby zemřel při práci, tedy na place. "Já už na place zemřel, a je to bezvadný. Přeju ti to," syknul na Adamce Pavel Soukup, který se připojil do rozhovoru.

Fotogalerie
15 fotografií