Podle informací Blesk.cz bojoval Halinin manžel s těžkou nemocí. "Mnoho dnů mu už nezbývalo," řekl Blesk.cz zdroj z okolí slavné spisovatelky. Server Sedmička.cz píše o tom, že její muž podlehl rakovině.

Boj s těžkou nemocí manžela byl také důvod, proč se Halina v posledních dnech na veřejnosti příliš neobjevovala. "Měla v pondělí dorazit na večírek do Žlutých lázní, ale nepřišla," řekl Blesk.cz jeden z pořadatelů mejdanu.

Manžel Pawlowské byl něco jako paní Colombová (manželka slavného seriálového detektiva, o které se pouze mluvilo, nikdo ji však nikdy neviděl - pozn. red.). Halina manžela Zdeňka do společnosti příliš nevodila. Na večírky i velké společenské události ji nejčastěji doprovázel některý z kolegů, většinou  režisér Banánových rybiček Karel Czaban.

Jako by ho tajila před světem. Tajemstvím začalo i jejich manželství. "Vzali jsme se tajně. Chtěla jsem to urychlit, nedělat žádné zbytečné akce okolo, takže mí rodiče se to dozvěděli až zpětně a bylo to v pořádku. Nemáme rádi velké formální obřady," přiznala před časem pro časopis Sedmička.

S manželem Zdeňkem, který má polské kořeny, se Halina seznámila, když začala studovat na FAMU. Po tajné veselce přišly dvě děti. Dcera Natálie (31), která je už sama maminkou dvouletého synka Huga, a syn Petr (27).

Fotogalerie
6 fotografií