Já piju, protože mi to jednak chutná a jednak to člověku leckdy pročistí hlavu (a nejen hlavu, když se to přežene). Navíc je pak pokec s přáteli o to zajímavější, zvlášť když se hraje soutěž, kdo toho vypije víc.

Abstinence? Co to je?

Abstinenci už ani nevnímám jako abstinenci, dokonce i kamarádi se ke mně vracejí a berou mě takového, jaký jsem – nepijící, přesto vtipný až na půdu. Dokonce jsem inspiroval dalšího kolegu, který taky začal abstinovat. Že prý pokoří můj „rekord“. Takže nebojte – pít klidně přestaňte, oni si to kamarádi rozmyslí!

Divná nálada

Ač jsem nadmíru spokojený se vším okolo, včetně gummy-lady, díky které nemám na bary už ani pomyšlení, nálada sledovat svůj stav už není tak horoucí, jako tomu bylo minulý týden. Vlastně ani už tolik nepociťuji nějaké změny.

Stříká ze mě stres

Nevím, čemu přesně to přisoudit, ale zrovna dneska jsem byl nervózní asi jako první den abstinence. Nejdřív jsem kvůli zácpě v Praze přijel pozdě do Trutnova, pak jsem přijel pozdě do práce, a aby toho nebylo málo, nestihl jsem ani vyrobit materiál v práci v čase. K čemuž se přidala ještě jedna (ne)veselá příhoda. Takže dneska na panáka chuť mám!