Vilma Cibulková (50)

Herečka se dva roky léčila ze závislosti na alkoholu. Jako mladá herečka žila s cholerickým režisérem Miroslavem Macháčkem (†68) a v té době také propadla démonu alkoholu. Mohl za to prý hlavně tento vztah s o čtyřicet let starším a nemocným mužem. Těsně před jeho smrtí ale od něj odešla, což ji možná zachránilo.

Miroslav Etzler (48)

Herec a expartner Cibulkové se léčil kvůli alkoholu měsíc . „Věci jsem oddaloval a rušil a to je dobrá dispozice k tomu, aby se člověk stal pijanem. Měl jsem pocit, že mi začíná odcházet mozek…“ řekl před časem. Jednou prý se v jakémsi deliriu ocitl 370 kilometrů od Prahy, ani nevěděl jak.

Hana Horecká (58)

Country zpěvačka (Schovanky) se v srpnu 2011 zabarikádovala a vyhrožovala, že spáchá sebevraždu. Nejprve údajně držela jako rukojmí svou dceru (16), pak ji propustila a zamkla se v koupelně. Skončila proto na psychiatrii.

Šimona Rychtaříková (20)

Dcera Vilmy Cibulkové se léčila ze závislosti na pervitinu. Aby nemohla podepsat reverz chtěla ji její matka zbavit svéprávnosti. Proti tomu však byl její biologický otec, který si přál, aby se Šimona léčila v komunitním centru.

Lenka Holas Kořínková (57)

Herečka a propagátorka dělené stravy také propadla alkoholu. "Byla jsem úplně "down". Vyčerpaná a nevěděla jsem, kudy kam. Práce se mi nedařila. S manželem jsme byli ve šlamastyce, a tak jsem ujela," vysvětlila Lenka.

Petr Muk (†45)

Zpěvák tišil deprese alkoholem a drogami. Kombinace léků a alkoholu také stála za jeho smrtí. Zpěvák v osudnou noc pod jejich vlivem pravděpodobně usnul a udusil se zvratky.

Oldřich Kaiser (58)

Několikrát se zde (vesměs marně) léčil ze závislosti na alkoholu. Naposledy se ale objevil v březnu v léčebně v Červeném dvoře.

Fotogalerie
14 fotografií