Iveta se prý Macurovi cestou do Itálie svěřila, že se bojí o svůj majetek. „Říkala, že se jí Rychtář drží jako klíště. Nějak lpí na tom baráku. Nejčastější věta, kterou opakovala: On chce můj dům,“ prozradil Blesku Macura. Jeho obavy se vystupňovaly, když slyšel, že dvojice plánuje svatbu. „Chce si ji rychle vzít a pak ji o ten dům připraví,“ je přesvědčený Macura.

Dům za práci

Dokonce mu prý zpěvačka prozradila i to, proč si Rychtář nárokuje její domov. „Když ona chce, aby šel pryč, tak on reaguje: No já jsem tady strašně moc udělal. Vyžaduje jakési pomyslné právo tím, jak tam hodně dělá. Ona ho prý o to nežádá, ale dělá to sám,“ tvrdí počítačový expert Macura.

Jednou už spor kolem baráku, ale toho v Říčanech, nastal. Když se Josef rozváděl s manželkou Darinou (55), nastal problém při rozdělení majetku. Josef si dělal na vilu nároky. „Barák jsem zdědila po rodičích, takže já zůstanu doma,“ řekla tehdy jasně Darina.

Dům s pohnutým osudem

2001: Story začíná…

Iveta kupuje dům v Uhříněvsi u Prahy za 5,5 milionu korun. V hotovosti skládá 200 tisíc a měsíčně musí platit 30 tisíc korun.

2002 - 2006: První problémy

Bartošová začíná mít problémy s penězi a přestává pravidelně platit měsíční splátky hypotéky.

září 2008: Klid před bouří

Iveta si bere Jiřího Pomeje, jeho kamarádíčkové jim pomáhají s placením dluhů a na chvilku je klid.

léto 2010: Exekuce

Na dům a pozemek jsou uvaleny hned dvě exekuce. Zpěvačka na domu dluží 2,5 milionu korun. Hypotéku ještě navyšuje, chce přestavovat.

říjen 2010: Rozvod

Iveta se s Pomejem rozvádí a dům je zastaven ve prospěch Finančního úřadu pro Prahu 10.

leden 2012: Vynucený prodej

„Dům hrůzy“ čelí další exekuci! Byl na něj vydán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti. Zpěvačka v tu chvíli dluží finančnímu úřadu a na vile navíc visí hypotéka 3,5 milionu korun.

červen 2013: Povodeň

Voda z říčanského potoka odřízla obyvatele Uhříněvse. Iveta tak musela pobrat jen pár nejnutnější věcí a v už tak špatném psychickém stavu »dům hrůzy« opouští.

Fotogalerie
6 fotografií