Bývalý moderátor byl od začátku přesvědčený, že jej soud po takřka roce vyšetřování zprostí viny. „Nejsem žádný lupič. Nikoho jsem se zbraní neohrozil,“ řekl před rozhodnutím soudu, které ho šokovalo. „Tohle jsem nečekal,“ reagoval Boura na podmíněný trest, přičemž mu původně horzilo až osmileté vězení. „Mám pocit, že mi právě zničili život, protože dali přednost naprosto nedůvěryhodným zlodějům. Určitě se odvolám,“ komentoval soudní jednání.

Bourův obhájce navrhoval zproštění. Podle něj vydírání nebylo prokázáno, protože u něj až na údajně poškozeného podnikatele nebyl žádný svědek, takže šlo jen o tvrzení proti tvrzení. „A odpovědi svědka u soudu byly navíc zmatené,“ řekl advokát.

Podle žaloby Boura loni v říjnu přijel do Náchoda za podnikatelem, se kterým dříve spolupracoval na provozu diskotékového klubu a chtěl po něm vrácení dluhu. S paralyzérem u hlavy ho údajně nutil podepsat směnku na 90 tisíc korun. „A dvakrát až třikrát aktivoval elektrický výboj paralyzéru s tím, že poškozenému zničí mozek,“ stálo v žalobě. Boura ale tvrdil, že paralyzér nepoužil, ale měl ho u sebe pouze na svoji ochranu, protože se doslechl, že podnikatel je problémovým člověkem.

U soudu navíc bývalý moderátor čelil nařčení, že se choval agresivně v baru podnikatelova společníka. „Byl nepříčetný, bála jsem ho,“ uvedla u soudu barmanka. „Začal tady vyvádět. Shodil reklamní věci a popelník,“ vypověděla svědkyně. I to však Boura odmítl.

Video
Video se připravuje ...

Slávek Boura se proti rozsudku odvolá Blesk - Jitka Pecharová