Když ji viděl manžel Jan Kolomazník (60), zhrozil se a okamžitě zavolal sanitku.
Jako na spásu čekala zpěvačka na přivolanou záchranku. „Bylo mi velice zle. Ani se nepamatuju, kdy jsem zažila něco podobného,“ přiznala zpěvačka ve čtvrtek slabým hlasem Blesku.

Těžká viróza

V nemocnici jí diagnostikovali těžkou virózu. Momentální tropické teploty oslabují lidský organismus a virózám vyloženě přejí. Doktoři zpěvačce okamžitě nasadili antibiotika. Pak ji sice pustili domů, ale důrazně jí  nařídili nejméně čtrnáctidenní klid na lůžku.

Po jindy rázné Lvici, která dokáže bez problémů postavit do pozoru celý televizní štáb, není ani vidu. Pilarka ještě pořádně nedokáže bez opory vstát z postele. Celá domácnost je proto na manželovi. Vystřídali si tak role. Když byl Kolomazník po operaci tříselné kýly, byla to zpěvačka, která kolem něj skákala.

Vyčerpání

„Nevím, kde jsem k tomu přišla. Měla jsem teď hodně vystoupení,“ stýská si nemocná Pilarová. „Proto jsme se sestřenicí uspořádaly minulý týden v Brně mé mamince 98. narozeniny s menším předstihem. Teď jsem ale stejně musela všechno zrušit. Hlavně, že mi maminka do telefonu řekla, že ona je úplně v pořádku,“ dodala.

Zkolaboval i Němec, zrušili derniéru

Herec František Němec se zrovna chystal na derniéru inscenace pohádky Deváté srdce ve Stavovském divadle. Obrovské vedro ale jeho organismus nevydržel a herec před představením v pět odpoledne zkolaboval. Sanitka ho odvezla do nemocnice. Diváky poslali domů.

"Ve Stavovském divadle jsme zasahovali dnes po 17:00 z důvodu náhlého zhoršení zdravotního stavu herce Františka Němce. Po akutním ošetření na místě byl převezen do zdravotnického zařízení," řekla ČTK mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Skončil v nemocnici

Záchranka Němce po ošetření převezla do nemocnice na Františku. "Byl k nám přivezen, je v péči ambulance," řekl ČTK mluvčí nemocnice Vladimír Juřina. Bližší informace o stavu pacienta neuvedl.

Čeká ho sedmdesátka

František Němec letos v srpnu oslaví sedmdesáté narozeniny. Působí v divadle, filmu i televizi. Na svém kontě má desítky velkých divadelních rolí jako například Faust, Hamlet, mlynář z Lucerny či profesor Higgins z Pygmalionu. Za roli dirigenta Wilhelma Furtwänglera ve hře Na miskách vah získal cenu Thálie za rok 1998.

Fotogalerie
5 fotografií