Karel Svoboda ((†68) by měl radost. Na vernisáži fotografií jeho dcery Jany Wallace-Svobodové (42) se poprvé sešla celá jeho rodina. Po několika letech sporů konečně nastalo definitivní usmíření.

Přitom ještě nedávno byly vztahy zejména mezi Vendulou a jejími nevlastními (vyvdanými) dětmi Petrem (33) a Janou (42) více než vyostřené. Petr Svoboda dlouho po smrti otce nemohl Vendule přijít na jméno a ani Jana se k ní nechovala dvakrát vstřícně.

Nakonec, jak už to tak bývá, vzájemnému usmíření napomohly děti. Vendula přiznala, že to byl právě její syn Jakub (8), který stál za znovu nastolenou komunikací mezi ní a nevlastním synem Petrem Svobodou."Petr navštívil Jakuba a projevil přání, že by se s ním chtěl stýkat," prozradila Svobodová.

Sám Petr Svoboda se k usmíření vyjádřil před pár týdny, když Blesku poskytl velmi otevřený exkluzivní rozhovor, ve kterém na smutné období zavzpomínal. "Já na to období nechci vzpomínat, podstatné je, že jsme už ten vzájemný konflikt eliminovali a dnes už jsme schopni si zavolat, sednout si ke stolu a normálně se bavit. Shodneme se na tom, že se k tomu nechceme vracet a že má smysl dívat se dopředu na to pozitivní. Tím myslím hlavně to, že se teď můžu stýkat s malým bratrem Kubou, což mě nesmírně těší."

Na vernisáži se všichni objevili jako jedna velká spokojená rodina. Děti Karla Svobody Petru a Janu tak doprovodila jejich macecha Vendula, která je od Jany dokonce o rok mladší. Tím pádem je Vendulin syn Jakub (8) strýčkem Janiných dětí, Christophera (8) a Michelle (12).

Fotky Jany Svobodové si přišel prohlédnout i Ladislav Štaidl s partnerkou, který byl jedním z největších Svobodových přátel a spolupracovníků, byť jejich vztah provázely někdy bouřlivé hádky a neshody.

Fotogalerie
7 fotografií