„Babička má opravdu slabé srdce. Kvůli tomu už několikrát zkolabovala a skončila v nemocnici,“ svěřila Blesku vnučka Aleny Vránové a dcera Markéty Rážové. „Babička se nesmí rozčilovat, potřebuje být v klidu. Proto ji raději o mámě informuji jen sporadicky,“ říká Tereza, která je členkou vokálního ženského tria Yellow Sisters.

Zoufalství

Alena Vránová si kvůli své dceři Markétě vytrpěla už hodně. A zpráva, že momentálně leží v Psychiatrické léčebně v Bohnicích v pavilonu číslo 8 na uzavřeném detoxifikačním oddělení, jí na zdravotním ani psychickém stavu nepřidává.

Markéta přitom byla velice schopná, vysokoškolsky vystudovaná tlumočnice, která měla postavení, peníze, krásný byt a skvělý život.

Propila i důchod

Před deseti lety ale začala pít, až si zničila játra a postihla ji alkoholová demence. „S babičkou jsme mámě sháněly doktory, ona jí dokonce byla ochotna poskytnout i kus svých jater. Máma ale stejně pít nepřestala,“ zoufá si Tereza, která své matce dokonce zařídila invalidní důchod.

„Zaplatila by z něho všechny měsíční poplatky a ještě by jí zbylo královských devět tisíc,“ svěřuje Tereza. I tyhle peníze ale Markéta propila a nakonec skončila až v Bohnicích.

Fotogalerie
12 fotografií