„Podle scénáře odhaduji, že druhý díl bude neméně úspěšný jako jednička. Čeká se třetí díl, říká se to. Tak v to doufám. Uvidíme, jak se povede dvojka,“ prozradil herec Pavel Kikinčuk.

Troška se ale nezájmu diváků neobává. Už první díl Babovřesek ukázal, že lidi se chtějí bavit a vzali kina, navzdory filmovým kritikům, útokem. Právě diváci a také herci ze štábu si podle režiséra vynutili pokračování.

Už první natáčecí den ale měl Troška starosti s počasím. V plánu byly záběry z horkého letního dne. Ve skutečnosti ho ale počasí nečekaně převezlo. Venku bylo jen 5°Celsia.

Místo slunce reflektory

„Tři dny natáčíme na faře a pak venku. Doufám, že se do té doby počasí umoudří. Teď místo slunce svítíme do oken fary reflektory. K tomu pocit léta navodí štěbetání ptáků. Ale slunce na obloze nenašvindlujeme,“ posteskl si Troška.

Video
Video se připravuje ...

První klapka pokračování Troškových Babovřesků Blesk - Vlaďka Hradská

Další natáčení se plánuje v Dobčicích, Záboří, Netolicích, Hluboké a také v Holašovicích a Malých Chrášťanech. „Natáčet budeme do 29. června a 20. února by měla být premiéra,“ řekl režisér, který do filmu opět dosadil osvědčené tváře.

Známé tváře i hokejisté

Kromě Lukáše Langmajera, Lucie Vondráčkové, Pavla Kikinčuka a Veroniky Žilkové se na plátně nově objeví i Martin Stropnický a pětice českých hokejistů.

Zdeněk Troška si navzdory filmovým kritikům zájem diváků pochvaluje. První díl Babovřesek u nás vidělo přes 600 tisíc lidí. Když se k nim připočtou diváci ze Slovenska, zhlédlo první díl vesnické komedie už 750 tisíc diváků.

Fotogalerie
3 fotografie