Přestože jsou už přes měsíc svoji, zopakovala Agáta Prachařová svatbu nejen pro svou rodinu a známé, ale také proto, aby si zaručila patřičnou pozornost. No, povedlo se jí to. Jen co je pravda.

Manévry okolo "tajné" druhé svatby probíhaly několik týdnů. Nevěsta mlžila kolem data i místa, tajemstvím byly zahalené i šaty, které si měla obléct. Otazník visel také nad přítomností tchyní Veroniky Žilkové a Dany Batulkové, které se moc nemusely, a Lindy Rybové, která zase odlákala manžela Davida Prachaře právě Batulkové. Nakonec se však všechny, shodně blonďaté, ženy na svatbě přeci jen potkaly.

Rychlá rota: Stylista, vizážistka, kadeřník

Jako první se do domu Agáty Hanychové ve Statenicích začali po deváté hodině ráno sjíždět její věrní pomocníci, kteří se postarali o její vzhled. Přijel dvorní kadeřník Marty, vizážistka s kufrem líčidel a dokonce i stylista Dušan Chrástek.

Nedočkavá byla také Agátina sestra Kordula, která společně s dalšími dvěma kamarádkami šla nevěstě za družičku. Svatební hosté, včetně rodičů a příbuzných Agáty a Jakuba, se pomalu shlukovali před kostelem a netrpělivě čekali na příjezd nevěsty.

ONLINE ZE SVATBY AGÁTY A JAKUBA PRACHAŘOVÝCH NAJDETE ZDE>>>

Nebezpečné lešení

Museli se však mačkat na trávníku v hlíně a pod nebezpečným lešením, protože kostel, který je pro celou Agátinu rodinu v jejich životech velmi důležitý a viděl už mnoho okamžiků jejich rodinné historie, se právě opravuje.

Podívejte se, jak svatba probíhala!

Video
Video se připravuje ...

Přísně utajovaná svatba Agáty a Jakuba Prachařových Jan Jedlička, Markéta Reinischová, foto: Souček, Machan, Pátek

Prostředníček novinářům a cigáro

Jenže Agáta si dávala doma na čas. Novinářům, kvůli kterým druhou svatbu také pořádala, a ne že ne, pak z okna ukazovala pro nevěstu a maminku téměř dvouletého synka se nehodící prostředníčky. Když konečně vyšla ve svatebních šatech, které ještě na poslední chvíli po kritice Blesku vyměnila, musela si na nervy před domem zapálit cigaretu. Jen tak tak, že si vypůjčené šaty nepropálila. To by bylo opravdu to poslední, co by na její veselce scházelo.

Agátina čtvrthodinka

Pak ji konečně auto odvezlo před kostel, kam dorazila asi s 15minutovým zpožděním. Celou cestu ji doprovázel její otec Jiří Hanych.

Brzobohatý na útěku

Církevní obřad trval zhruba 40 minut. Jako první z kostela doslova prchl Ondřej Brzobohatý, který hrál na varhany. Poté vyšli novomanželé Jakub a Agáta, nasedli do auta a za rachotu plechovek odjeli na posvatební veselí. Žilková jim na cestu mávala a skandovala Agátino jméno.

Ostatní hosté se také postupně odebrali na svatební hostinu. Svatební obřad je tedy u konce. O dalším dění na veselce vás budeme informovat.

Fotogalerie
21 fotografií