Zmatek nad zmatek provázel narozeninový koncert Felixe Slováčka v Lucerně, který pořádala agentura Martina Franceho.

Na některá sedadla byly dokonce vydány dva lístky, takže někteří diváci zůstali dvě hodiny stát. „Felix dostal krabici pozvánek pro své VIP hosty, komu je dal, to netušíme. Rozhodně vím, že Karla s Hankou zval osobně a Dáda volala Ivaně,“ řekl Martin France z pořádající agentury.

Lucerna není aréna

V přecpaném sále tak na pódium, na kterém střídalo na 25 hvězd, viděli jen šťastlivci z předních řad. „Někdo asi zapomněl, že Lucerna opravdu není O2 arena,“ řekla k tomu Blesku Felixova manželka Dáda Patrasová.

Je to velká škoda, protože to byl narozeninový koncert té nejvyšší kvality. Přirovnat by se dal snad jedině k oslavám Karla Gotta. Ten také celou parádu důstojně zakončil písní Krev toulavá. Zazpíval poprvé po zánětu hrtanu, který ho před 3 týdny postihl.

Trapas s mejdanem

Potíže provázely i následný raut v hotelu v samém centru Prahy. Karel Gott a Hana Zagorová na něj podle informací Blesku vůbec nedostali pozvánku! A tak se místo na večírek odebrali rovnou domů.

Navíc ochranka měla špatné instrukce a odmítala do hotelu vpouštět nejen řádně akreditované novináře. Odnesl to i malíř Kristian Kodet (64), kterému nechali za dveřmi potupně stát manželku Janu. Přitom je logické, že se na akcích vždy počítá s doprovodem. „Co mám dělat, aby žena mohla dovnitř?“ zoufal si Kodet.

Teprve po perné půlhodině se vše vysvětlilo a nic nebránilo oslavě až do rána. Gratulovat přišli například lonští jubilanti Petr Janda (71) a Karel Vágner (71), hlasatel Saša Hemala (60), zpěvačka Sisa Sklovská (47) a fotograf Jadran Šetlík (60).

Patrasová nedostala lístek

Manželka oslavence neměla své jméno na plakátu, přestože účinkovala. A dokonce nedostala ani vstupenku na koncert. „Do Lucerny mě pustili jen proto, že mě znají,“ přiznala Dáda Patrasová. Bývá přitom zvykem, že partnerka sedí v první řadě. „Nikdo z účinkujících neměl sedět, všichni bez výjimky byli pouze v zákulisí, tudíž i Dáda,“ řekla Blesku Michaela Kocourková z pořádající agentury.

Proč nepřišel největší kamarád Ladislav Štaidl: Ponížili ho!

Mezi pozvanými hosty chyběl i Felixův dlouholetý kapelník Ladislav Štaidl (68). Důvod jeho absence byl čistě osobní. „To, že mě Felix ocenil na 13. řadu v hledišti, se mě ze srdce dotklo. Asi zapomněl, že jsem ho objevil, 20 let mu dělal kapelníka a jeho sólové desky prosadil v Supraphonu. Lístky do 13. řady ať dává svému řezníkovi nebo fanouškům. Sdělil mi, že lepší lístky prý už neměl. Neočekávám vděčnost, ale tohle už je absence slušnosti,“ reagoval Štaidl na dotaz Blesku.


 

Omlouváme se Martinu Michalovi, jednateli Agentury MM Praha, že jsme tuto společnost uvedli coby jednoho z pořadatelů narozeninového koncertu Felixe Slováčka. Pořadatelem byla pouze Agentura Martina Franceho.

Fotogalerie
10 fotografií