Zdrcený Janda má stále tisíc otázek a neustále přemítá: Co by, kdyby... Nyní odtajnil další šílený fakt, který dává náhlé smrti jeho kamaráda obludný rozměr.

Taška s mobilním telefonem, který měl bubeník s sebou, když se vracel z koncertu v Karlových Varech, byla druhý den ráno nalezena u kontejneru. Telefon, který Peroutkovi patřil, v ní chyběl.

Janda sám pro sebe vytvořil dvě teorie, jak se to asi přihodilo. Chvíli zvažoval i útok zloděje. „Taška se našla někde u kontejneru a telefon v ní nebyl. Tak jsem si říkal, že do něj třeba někdo strčil ze schodů, že ho Ferda viděl, jak mu tu tašku krade....Jenže asi se spíš stalo, že za pár hodin šel někdo kolem a viděl tam tašku, a tak ji ukradl,“ hledá odpovědi na otázky, které však už nikdo nikdy nezodpoví, Petr Janda, který promluvil pro magazín Víkend MF Dnes. 

Video
Video se připravuje ...

Petr Janda musel na pohřbu pronést smuteční řeč Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Nešťastný zpěvák je strašnou událostí stále otřesený a vyčítá si, že tehdy Peroutku nedoprovodil domů. „Kdybych mu býval šel pomoct, tak by se možná nic nestalo,“ litoval Janda.

První koncert bez Peroutky

Život jde ale dál a tak i přes počáteční obavy o budoucí existenci kapely odehrál v pátek Olympic koncert s novým bubeníkem Martinem Vajglem (40).

Večer před koncertem a několik hodin po první zkoušce se Janda svěřil Blesku.cz: „Ze zkoušky mám výborný pocit. Nový bubeník se to všechno naučil a přehráli jsme si celý repertoár. Na druhé straně občas zavládl takový zvláštní smutek.“

První koncert bez Peroutky se odehrál v pátek na Slovensku a další ze šňůry k 50 letům kapely budou následovat.

Fotogalerie
6 fotografií