Mandrage aktuálně natáčí novou, v pořadí čtvrtou desku. S kým a kde ji chystáte a kdy vyjde?
Pepa Bolan (kytara): Natáčíme v pražském Biotech studiu s Ecsonem Waldesem a ve spřáteleném studiu ve Kdyni. Deska by měla vyjít na přelomu letošního a příštího roku a bude úplně jiná než předchozí album.
František Bořík (klávesy): Do konce května bychom chtěli mít hotový klip k novému singlu. Co se celé desky týká, posunuli jsme se zase o pár kroků dál a nové písničky znějí opravdu… nově. Máte se, myslím, na co těšit.

Zazní zmiňovaný nový singl na květnovém koncertě v pražském Retru?
FB: Pravděpodobně ano.

Týkají se Mandrage ještě nějaké další novinky, o kterých by měli fanoušci vědět?
PB:
Fáze, ve které se nacházíme, je důležitá pro kapelu, ale nudná pro fanoušky. My teď musíme pracovat a udělat tu nejlepší desku na světě, což znamená, že všechno ostatní včetně koncertů stagnuje. V létě určitě objedeme nějaké velké festivaly a následně budeme připravovat vydání alba, abychom mohli zase začít stagnovat a připravovat se na největší turné v historii kapely. 
FB: 24. dubna startujeme festivalovou sezónu na Majálesu v Ostravě. Máme zbrusu nový playlist a chystáme opět velkolepou show se zbrusu novým vizuálem.

Na vašem facebookovém profilu se nedávno obšírně řešil úspěch Mandrage na Českém slavíkovi, kde jste skončili čtvrtí, ale také fakt, že jste na ceremonii opět museli zahrát skladbu Šrouby a matice. Opravdu na akcích typu Slavíka není prostor pro to, abyste se s pořadateli dohodli a našli nějaký reprtoárový kompromis?
PB: Jako kapela nepřijdeme s těmito lidmi vůbec do styku, takže nemůžeme soudit, každopádně už jsme vydali přísný zákaz hrát Šrouby a matice v televizi. My tuhle písničku máme rádi, ale po loňské lobotomii se nedivíme vůbec nikomu, kdo jí absolutně nesnáší.

Dovedete si představit, že byste se bez Šroubů a matic obešli na vašich koncertech?
PB: To bych asi nedělal. Šrouby a matice k nám patří a není důvod je nehrát jen proto, že z ní má půl národa psycho. Ono to zase opadne a všechno bude v pořádku.

Za poslední tři roky se z Mandrage stala jedna z největších českých popových kapel. Sledujete, jestli a jak se vám s větším dosahem mění publikum?
FB:
No ano! Když jsme na jaře 2012 rozjeli Moje krevní skupina tour, nestačili jsme se divit. Publikum se zhruba zečtyřnásobilo a v sále bylo možné potkat opravdu různé typy lidí. Máme z toho veleradost, ale možná ještě větší radost máme z toho, že čas od času vidíme pod pódiem kromě nových tváří i tváře, které si pamatujeme z pradávných dob, kdy se nám ani nesnilo o tom, že budeme někdy hrát na Slavících a ještě kvůli tomu frfňat.

Ve tři roky starém rozhovoru na Kouli.cz jste mluvili o hitu Hledá se žena. Už se všechny ženy pro členy kapely Mandrage našly?
PB:
Některé se našly, některé už zase odešly, některé se třeba ještě budou hledat a jiné budou zase odejity. Se ženami je vždycky lehce problematičtější, než když si doma pěstujete křečka.
FB: Od minulé desky většina členů kapely svoji osudovou lásku vskutku našla. Pár z nás se pravda stihlo se svou osudovou láskou rozejít nebo si najít ještě osudovější lásku, ale na tom nesejde. Hlavní je, že pořád překypujeme láskou a osudem.

Koule.cz koncert Mandrage

Kdy: 14. 5. 2013 od 19:30
Kde: Retro Music Hall, Praha 2
Vstup: 100 Kč, předprodej přes Ticketstream

Do povědomí českých posluchačů se plzeňská poprocková skupina Mandrage dostala hlavně díky druhé a třetí desce Hledá se žena (2009) a Moje krevní skupina (2011). Z druhé jmenované nahrávky pochází populární singly Šrouby a matice a Františkovy Lázně. Mandrage jsou majitelé hudebních cen Anděl a Žebřík za kapelu a skladbu roku, v soutěži Český slavík Mattoni se kapela v roce 2012 umístila mezi skupinami na 4. místě. V současné době Mandrage pracují na čtvrté studiové desce.