Věří na transcendentní svět a sama jako z jiného světa působí. Zpěvačka Jana Kratochvílová (60) žije dlouho v zahraničí. U nás se proto o ní moc nemluvilo. Tomu je ale konec. Tuhle šílenou osobu teď znají všichni! Blesku poskytla rozhovor, který nemá na planetě Zemi obdoby! Iveta Bartošová může jen blednout závistí...

O Janě Kratochvílové jsem věděla, že je »svá«. Nikdy předtím jsem se s ní ale nesetkala. Pro rozhovor s ní jsem se rozhodla v okamžiku, když náš fotograf zachytil, jak skáče ze šlapadla do Vltavy a plave se šlapadlem v závěsu - prý chtěla splynout s vodou.

Zpěvačku pozvala televize Barrandov do kulinářského pořadu Je libo VIP? Když jsem s kameramanem dorazila do obří vily, kde Jana připravovala prazvláštní veganské koktejly a měla na hlavě tu šílenou síťovku, nevěřila jsem vlastním očím. Ostatní přítomní už tam byli delší dobu, tudíž už byli zvyklí. Ale přiznám se, že jsem se po chvíli sledování téhle bizarní situace připomínající zeleninovou válku ufounů neudržela a začala jsem se od srdce smát.

Myslela jsem si, že je to určitá póza, hra. Když si Jana udělala mezi natáčením čas, s radostí přijala nabídku rozhovoru pro Blesk. Šla si ale vzít jinou síťovku. Jakmile jsem položila první otázku a reakce byla úplně jiná, než jakou jsem si dokázala představit, nechala jsem rozhovor vést jí.

Když začala chodit sem a tam, vím, že jsem zaváhala, doufala jsem, že se zastaví, ale pak jsem se tedy rozešla za ní. Za zády jsem slyšela smích ostatních přihlížejících a měla jsem co dělat, abych se udržela a nezačala smát.

Když jsem pochopila, že tohle není hra, ale ona skutečně takhle jedná a žije úplně v jiné realitě než ostatní, rozhovor jsem ukončila. Doufám, že paní Kratochvílovou ještě uvidím, rozhovor povedu totiž úplně jinak - v jejím jazyce!