Před třinácti lety se manželé nastěhovali do zrekonstruovaného rodinného domu v Kravařích u Ostravy, ve kterém dřív žila Moničina babička. „Pět let tu nikdo nebydlel, takže rekonstrukce byla rozsáhlá a z gruntu,“ vzpomíná Monika. Bouraly se stěny, zvětšovaly místnosti a z dvougeneračního domu vytvořili jednogenerační. „Už se ale zase těším, až to budeme přestavovat zpět,“ směje se Žídková a kouká na své dvě děti Nikolu (12) a Davida (7).

Hlavně kompromis

Na začátku rekonstrukce si museli vzít manželé hypotéku. „Dělaly se jen ty nejnutnější a základní věci. Chtěla jsem vikýře, krb… Na to jsem si ale musela počkat.“ Dům je zařízený s vkusem. A kdo měl při tvorbě interiérů rozhodující slovo? Monika přiznává, že se smanželem Petrem víceméně ve všem shodnou, nebo jde o kompromis. „Kvůli zařizování jsme se nijak zásadně nedohadovali.“

Dětský ráj

Pokojíky pro dvě děti v domě minulý rok ještě nebyly, ty se přistavovaly až na jaře. „Davídek s Nikolkou byli v jednom, teď už to mají rozdělené.“ Stopy dětské tvorby jsou vidět i v kuchyni na velké nástěnce nad jídelním stolem. Přetékáobrázky od dětí. „Všechno, co vytvoří ve škole, se sem dává,“ říká Monika. Ale přiznává, že pak všechno nenápadně musí odstraňovat.

Kralování v kuchyni

Jako v klasické domácnosti je královstvím ženy kuchyně, ani u Moniky to není jinak. „Trávím tam nejvíc času. Mám tam i polokancelář, s dětmi píšu úkoly…“ vyjmenovává bývalá miss. O stěhování z Kravař Monika nikdy neuvažovala, ani po vítězství v soutěži krásy. „S manželem odsud pocházíme, takže jsme tu zůstali a nelitujeme.“ Zkrátka se jim nechtělo jít do ničeho jiného a přiznávají, že je jim tu dobře.

Fotogalerie
12 fotografií