Začátky dua Eva a Vašek nebyly snadné. Vydavatelství, které je zastupovalo, je nejspíš neumělo dobře prodat, a tak se manželská dvojice potácela na hraně chudoby.

V časopise Sedmička se o oblíbeném duu rozpovídal hudební producent Karel Peterka, který kvůli pozdějším neshodám, dvojici dodnes nemůže přijít na jméno. "V nějakém rádiu jsem slyšel, že v písničkách na přání si lidi přejí jejich Bílou orchidej, tak jsem si řekl, že je zkusím sehnat. Zavolal jsem jim domů a tam to vzal Vaškův syn. Ten mi samozřejmě řekl, že generální ředitel není doma. Oni měli nedostavěný barák, všechno v pytli, ale na tohle si hráli," řekl Sedmičce Peterka.

Myšlenky na sebevraždu

Jakmile se nadějné dvojice ujal Peterka, vše se prý obrátilo k lepšímu. V prvním měsíci měla dokonce výkonná "firma" Eva a Vašek obrat neskutečných 12 milionů! Rychlý výdělek Ševčíka, který prý dokonce zvažoval radikální řešení - sebevraždu, zachránil před smrtí. "Ujali jsme se jich, když byli úplně na dně, kdy on chtěl prodat celý svůj sklad po koruně, chtěl se oběsit, nebo skočit z mostu," prozradil Peterka.

Fotogalerie
3 fotografie