Miroslav Berka (†42)

Sebevražda

Byl zakládajícím členem skupiny, kde hrál na klávesové nástroje. Byl to právě on, který přemluvil Petra Jandu, když vyhlásil rozpad Olympiku, aby se opět vrátili na scénu. Ke konci života Berka už nebyl tolik nadšen pro hudbu a propadl sázení na koňské dostihy. Stal se gamblerem a v roce 1987 se oběsil ve sklepě svého domu.

Jan Antonín Pacák (†62)

Leukémie

Od padesátých let vystupoval s řadou kapel. Zviditelnil se až ve druhé polovině šedesátých let, kdy od roku 1965 bubnoval v kapele Olympic, v níž nahradil Františka Ringo Čecha. V dubnu 1971 ovšem dal Pacák Jandovi výpověď a rozhodl se věnovat výtvarnému umění. S leukémií bojoval rok a i po transplantaci se snažil dál pracovat. V roce 2007 nemoci podlehl.

Petr Hejduk (†45)

Rakovina

Bubeník se skupinou začal hrát od roku 1971 v éře jejich největších hitů. Po 14 letech ale dal Olympicu sbohem kvůli neshodám .Nějaký čas se věnoval ještě hudbě a pak začal pracovat u záchranky jako řidič. Ke konci života mu začali slézat vlasy a jeho kolegové se ze solidarity nechali ostříhat dohola. Zemřel v roce 1995 po dlouhé, těžké a vysilující nemoci, měl rakovinu.

Petr Kaplan (†67)

Vážná nemoc

Stál u zrodu legendární skupiny. Musel nastoupit základní vojenskou službu a své pěvecké místo v kapele nabídnul Pavlu Bobkovi. Když se za dva roky vrátil zpět do civilu, bylo jeho místo v Olympicu obsazené a proto založil skupinu Mefisto.Kaplan byl ve svém životě příliš statečný na to, aby se svěřoval se svými zdravotními problémy, a možná právě proto dal své rodině jasný pokyn, aby o jeho skonu nikde nic neříkali.

Fotogalerie
7 fotografií