Manželé byli pouhé tři roky. Brejchová se však s Formanem po krátkém soužití rozvedla. Nějakou dobu se nebavili, ale zůstali stejně velcí přátelé, kteří se teď chtějí alespoň naposledy v životě vidět. Ale chatrné zdraví jim to nedovolí...

Přátelství i po rozvodu

Oba jsou tak nemocní, že přelet přes »kukaččí hnízdo« ani pro jednoho z nich nepřipadá v úvahu. „Od rozvodu s Milošem mezi námi panovalo a panuje přátelství. Vždyť jsem to byla já, kterou poprosil, abych mu schválila Věru Křesadlovou,“ svěřila Blesku Brejchová. Forman exmanželku Janu poslechl, oženil se s herečkou a tanečnicí Křesadlovou (69) a narodila se jim dvojčátka Petr (48) s Matějem (48).

S Janou ale nikdy nepřestali být v kontaktu. „Myslím, že je to tak 20 let, co jsem u něj v Americe byla. Bylo to od něho pěkné, že mě pozval. To tehdy ještě nežil s Martinou Zbořilovou,“ pokračuje Jana.

Dlouhé telefonáty

Teď k sobě mají ale ještě blíž. „Telefonujeme si, píšeme, on mě láká do Ameriky,“ přiznává Brejchová a potom smutně dodává: „Mám ale nedostatečné prokrvování mozkových cév. Ptala jsem se pana profesora, zdali mohu za Milošem odletět.“

Nemůžou letět

A přišla odpověď, která ani jednoho z nich nepotěšila. „Devíti- až desetihodinový let přes oceán mi zakázal,“ řekla trpce. A Forman, proč on nezaletí za svojí ex do Prahy? „Jeho zdravotní stav také není na několikahodinový let. A chápu to, má i svá léta. A navíc má vážné onemocnění očí, kvůli kterému vidí jen z padesáti procent,“ posteskla si Brejchová. „No nic, tak už se neuvidíme, ale pořád si můžeme psát, volat a posílat fotky, a to je prima."

Fotogalerie
6 fotografií