Rozhořčená je i hercova dcera Tereza Brodská (44). „Nechápu, že si někdo může na cizím hrobě bez našeho svolení něco takového dovolit,“ řekla Blesku herečka, která je s nevlastním bratrem Markem Brodským (53) jedinou pozůstalou.

Brodský rád mluvil o tom, z jakého dřeva by chtěl mít rakev a že chce spočinout ve Slunečné, kde měl milovanou chalupu a na místním hřbitově pochovány rodiče. Tehdy se sousedé chopili  iniciativy a vyrobili mu dřevěný moravský kříž. „Tatínek ho ale nechtěl. Sousedům to neřekl, protože mu to bylo trapné. A tak ho raději schoval do dílny na chalupě,“ vzpomíná Tereza.

Rozlícení sousedé

Když Brodský zemřel, rodina respektovala jeho přání a hrob zaopatřila kamenem porostlým mechem z místního lesa. „Jaké zděšení potom ale přišlo, když jsme byli s Markem na hrobě a viděli tam ten kříž,“ říká Brodská.
S bratrem se ho rozhodli odstranit. Sousedy to ale rozlítilo a hercovy děti pomlouvali, kde se dalo.

Zalitý v betonu

Tereza s Markem byli ale spokojeni, že se nic neděje proti otcově vůli. To ovšem netrvalo dlouho. Před časem přišli znovu na hrob a kříž tam byl zase - ještě větší a zabetonovaný, aby ho nemohli jen tak lehce odklidit!

„Mysleli jsme, že se nám to zdá. Na hrobě byl kopec betonu, v něm železná roura a na ní kříž,“ říká Tereza a dodává: „Nedokážu si představit, že bych něco takového provedla na nějakém cizím hrobě.“

Tentokrát s Markem už ale kříž na hrobě nechali. „Řekli jsme si, že bychom tam stejně našli další. A taky že táta se tomu tam nahoře určitě směje! Navíc ti  sousedé to přece dělají z lásky k němu,“ míní Brodská.

Fotogalerie
5 fotografií