Pečetní pásky jsou stále na dveřích. „Nechápeme proč, vždyť je to čtvrt roku. Nikdo tam nevětrá. Kdo to platí? Město?“ ptá se jedna z nájemnic domu. Přitom ze zákona má být městský či státní byt vyklizen do šesti týdnů od úmrtí nájemce. Pokud se obě strany nedohodnou jinak. Zde zřejmě musí radnice počkat na dědické řízení. Přitom by to šlo udělat tak, že by se sepsal veškerý movitý majetek, odvezl k uskladnění a byt by se mohl uvolnit. To se ovšem nestalo.

O byt 2+1, kde herečka platila přes 10 tisíc měsíčně regulované nájemné, by zájem byl. Už se na něj slétají supi.

Podivný kšeft

„Lidé se ptali hned po smrti paní Jiráskové. Dokonce volal pán, že bydlí vedle a chtěl by to pro syna a snachu. A že by za něj dal jednou tolik... Přišlo mi to neetické a odpověděli jsme, že je to předčasné,“ uvedla pracovnice radnice na Praze 3 s tím, že byt se případně prodá formou obálkové metody.

„Tenhle dům se má privatizovat. Město nám nabídlo, že si byty můžeme odkoupit. Cenu ještě nevíme, ale je to něco přes milion a půl. Má to být někdy v červnu. Do té doby by tu asi měl být nájemník. Je to zvláštní,“ diví se další nájemník, který tvrdí, že v bytě zůstaly všechny věci poJiráskové.

Fotogalerie
5 fotografií