Někdo zavětřil příležitost, jak snadno přijít k penězům, a dal do oběhu neplatné VIP lístky. Ty jsou navíc předražené a slibují i raut se zpěvákem.

„Je to podvod na lidi jako hrom. U nás stál lístek 490 korun a všechny se prodaly za jediný den. Někdo je ale distribuuje za 990 Kč. Už k nám volali lidi a ptali se, jak raut s Tomášem bude probíhat. Nic takového se nekoná,“ potvrdila Blesku ředitelka Městského kulturního střediska ve Strakonicích Eva Dresslerová.

Varování

Organizátoři hned druhý den dali na webové stránky upozornění, že je vyprodáno. Teď tam přibylo i varování před nákupem falešných lístků. „Stejně jsme reagovali i my. Na Facebooku varujeme před podvodem, s nímž nemáme nic společného. Překvapení jsme z toho byli všichni včetně Tomáše. Je to ale asi jen otázka času, kdy se na něj přijde,“ řekla manažerka Tomáše Kluse Barbara Falgeová.

Zásah policie

Podvodníci falešné vstupenky nabízejí přes internet nebo telefonicky a pak je zájemcům posílají poštou. Případ už prošetřuje policie. „Hledáme svědky, kterým někdo falešnou vstupenku nabídl,“ řekla policejní mluvčí Jaromíra Nováková. „Kolik lístků bylo prodáno, se ukáže až na místě. Bohužel lidé asi budou běsnit, až se za tisícovku ani nedostanou dovnitř. Už jsem upozornila na podvodný prodej strážníky, kteří budou u vstupu. Zřejmě se objeví i policie,“ poznamenala Eva Dresslerová.

Fotogalerie
10 fotografií