Za exekucí stojí módní návrhářka Dana Dobřichovská (46). Ta po Vondráčkové vymáhá dluh ve výši zhruba 456 tisíc korun a navíc dalších 398 tisíc jako náklady soudního řízení. Na začátku všeho přitom byla spolupráce obou dam.

Kšeft a pak hádky

Před víc než deseti lety si Dobřichovská, respektive její firma »moda BENI«, objednala Vondráčkovou na sérii vystoupení. Helena vše odzpívala, firma ale podle Martina Michala dohodnutý honorář 456 733 Kč neuhradila.

„Když měli zaplatit, paní Dobřichovská se svým společníkem prodali firmu za jednu korunu Ukrajincům. Helena se pak domáhala financí soudně, jelikož firma byla nekontaktní,“ řekl Blesku Martin Michal.

Zpěvačka podle něj v prvním kole spor vyhrála a Dobřichovská jí honorář musela uhradit. Soud se však táhl dál a nedávno rozhodl, že honoráře měla Vondráčkové vyplatit firma »moda BENI«, nikoli Dobřichovská. Ta chce proto peníze zpět!

„Teď soud najednou změní názor a Helena má peníze vrátit? To je pro nás nepochopitelné rozhodnutí,“ zlobí se Martin Michal s tím, že Helena navrácení honoráře odmítla. A proto teď proti ní bylo zahájeno exekuční řízení!

Vondráčková s Martinem Michalem už podali dovolání k Nejvyššímu soudu. „Jsme přesvědčeni o tom, že Vrchní soud nerozhodl v rámci daných zákonů.“

Blesk kontaktoval i samotnou návrhářku. „Já jako Dana Dobřichovská jí nic nedlužím. Peníze jí dluží firma. A to je zásadní rozdíl,“ hájí se a zdůrazňuje: „Ona mi to má vrátit! Ona mi to dluží! Jsem v právu.“

Jde do boje

Exekuce byla na zpěvačku uvalena na konci února a týká se všech nemovitostí, které vlastní či spoluvlastní. Na vilu v Řitce u Prahy, kde s manželem žije, je dokonce vydán exekuční příkaz k prodeji!

„Už jsme podali návrh na zastavení exekuce. Jsem přesvědčen o tom, že paní Dobřichovská jako bývalý jednatel společnosti »moda BENI« jednala podvodně a totéž zopakovala při návrhu na podání exekuce. A bude mít velký finanční problém,“ uzavírá Martin Michal.

Fotogalerie
8 fotografií