Smuteční obřad začal v 11 hodin, ale dveře Čechova oblíbeného divadla se otevřely teprve těsně před touto hodinou. Venku tak čekalo asi 200 lidí, kteří se přišli s nezapomenutelným „milionářem“ rozloučit.

Záplava věnců, urna chyběla

Sál divadla se začal postupně naplňovat, až bylo hlediště úplně plné. Na jevišti byla položena doslova záplava věnců, jeden poslal i Čechův milovaný klub SK Slavia. Věnec nechyběl ani od herecké asociace nebo Divadel pražských. Podium osvětlovaly plápolající svíčky, mezi květinami však bylo prázdno.

Pohřeb si nepřál

Nestála tu ani urna s ostatky herce, kterého rodina krátce poté, co zemřel, nechala podle jeho přání zpopelnit. Herec si nepřál ani pohřeb či jakýkoli obřad v krematoriu.

Nad jevištěm viselo plátno, na kterém byly pomalu promítány fotografie ze života Vladimíra Čecha. Na videoprojekci se také promítaly rozhovory Čecha s Marií Retkovou, ve kterých slavný moderátor vzpomínal na své herecké role i oblíbenou soutěž Chcete být milionářem?

Video
Video se připravuje ...

Rozloučení s Vladimírem Čechem v divadle ABC Jan Jedlička, Hana Höschlová

Loučila se rodina i nemocný herec Fišer

S moderátorem se přišla rozloučit celá jeho rodina, včetně jeho matky Hedy, která je taktéž herečka, jeho manželka a děti. Z hereckých kolegů se dostavil například Jiří Klem, Dana Batulková nebo Jan Vlasák. Vůbec mezi prvními se v divadle objevil Jan Rosák i s manželkou. V postranní stál herec a dabér Vinnetoua Stanislav Fišer.

 

Po hodinovém obřadu se pro Vladimíra Čecha naposledy zatáhla červená divadelní opona. Všichni lidé v hledišti povstali a Čechovi na jeho poslední cestě ve stoje zatleskali.

Čechovi přezdívali Vejce

Čech nebyl jenom herec a moderátor, ale také zdatný zálesák. Kamarádi trampové, se kterými posedával u táborového ohně, ho přezdívali Vejce. Měl rád přírodu a trampování jako takové. Dokázal obejít i celou republiku.  Vladimír Čech zemřel minulý pátek na nemoc zvanou Lynchův syndrom. Tělo měl plné nádorů a na sklonku života ho ještě postihl zápal plic, který jeho skon bohužel uspíšil.

Fotogalerie
22 fotografií