Vrásek má minimum, postavu by jí mohla závidět kdejaká dvacítka... Na kráse Dáše neubrala ani obrovská bolest ze ztráty milovaného manžela – Václava Havla (†75).

Blesk u příležitosti životního jubilea bývalé první dámy exkluzivně přináší nikdy nezveřejněné fotografie z jejího mládí. To budete koukat!

Třeba na fotku, jak Dagmar Havlová stála v gumácích a růžové šusťákové bundě v louži. Psal se tehdy rok 1977 a Dáša již za sebou měla úspěšnou hereckou premiéru v Holkách z porcelánu, kam si jí vytáhl ještě během vysokoškolských studií Juraj Herz.

Známý režisér následně Dagmar obsadil i do "Holky na zabití". To už ale z Dáši byla slečna magistra. Titul získala v roce 1975 na JAMU. Jak čas letěl, dostala se Veškrnová také na prkna, která znamenají svět. Dlouhou dobu bylo její jméno spjato se scénou Divadla Na Vinohradech, než se vydala za Václavem Havlem do politiky a na Hrad.

Do divadla se ale vrátila. Třeba jako šlechtična Raněvská v Čechovově Višňovém sadu. I v tom je kus symboliky. Z holky z porcelánu se stala zámecká paní. Těžko však uvěřit, že od jejího narození opravdu uplynulo již šest desetiletí.

pouták
Autor: Blesk

Fotogalerie
11 fotografií