Dáda si vaření s oblibou zkracuje pomocí tlakového hrnce. Nový moderní papiňák zasvětila skvělým kuřetem na paprice. Podle Dády by určitě neměl chybět v žádné kuchyni třeba i nepříliš zkušené kuchařky.

Jídlo v něm je rychle hotové, a navíc se nepřipaluje tak rychle jako v obyčejném hrnci. Herečka a zpěvačka si ho pochvaluje, protože maso i ostatní potraviny si v tlakovém hrnci zachovají své vlastní vůně.

Kuře na paprice podle Dády Patrasové

Postup:

V tlakovém hrnci zpěníme na másle a oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
Porce kuřete lehce obalíme 
v mouce. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a tymián. Kuře klademe na zpěněnou cibulku kůží dolů, aby se vypekl tuk. Otočíme maso, aby se zatáhlo z obou stran. Podlejeme trochou vody, zavřeme papiňák a necháme asi 30 minut vařit. Pak přecedíme šťávu, přidáme smetanu a dvě lžíce hladké mouky a dlouho mícháme, aby vznikla hustá omáčka.

Fotogalerie
11 fotografií