S exmanželkou Markétou Mayerovou (44) byli v 90. letech televizními moderátorskými hvězdami. Rychlejší než jejich vzestup byl ale pozdější pád. Hlavně pro Bouru, který se hned pustil do podnikání. Dnes raději jezdí taxíkem a obrací každou korunu.

První krach

Do problémů ho totiž dostala snaha vydělat. „Chtěl se svézt na vlně popularity internetu, ale silně na to dojel. Jeho portál peprnet.cz nedosahoval velké návštěvnosti,“ řekl Blesku zdroj z Bourova okolí. Jeho první projekt v roce 2006 zkrachoval záhy po rozjezdu. Kvůli státní dotaci, kterou musel vrátit, se dostal do minusu dva a půl milionu korun. O dva roky později se i kvůli finančním problémům Bourovi rozpadlo manželství.

Zadlužený muzikál

Do internetu zamilovaný Boura se ale prvním neúspěchem nenechal udolat. Předloni se s velkými ambicemi pustil do muzikálu Naháči, který chtěl prezentovat i na webu. Nezájem diváků i finančních partnerů ale způsobil krach a přinesl obří dluhy.
„Nedostali jsme ani korunu, přitom práci jsme odvedli,“ zlobí se herec Braňo Polák. Ten jako jeden z mála odmítl vzít třetinu peněz, které mu Boura dlužil, a situaci řeší s právníkem. „Firma je v insolvenci, které jsem správce, a nikdo se zatím neozval,“ tvrdí ovšem Boura.

Fotogalerie
3 fotografie