Deana Horváthová (54) a Juraj Jakubisko (74), producentka a režisér

O střechu nad hlavou málem přišel slavný manželský pár. Exekuce byla uvalena na jejich dům v Praze-Hodkovičkách, který je psaný na oba manžele. Horváthová s Jakubiskem se do problémů dostali kvůli neplacení svých závazků vůči filmařům a hercům. Proslýchá se, že problémy s vyplácením měli už například při natáčení nejdražšího českého filmu Bathory.

Jiří Pomeje (48), herec a producent

Mezi nejznámější hvězdy českého showbyznysu, které se dlouhou dobu nemohly vymanit z exekuce, patří Jiří Pomeje. Ten se do vážných finančních problémů dostal kvůli filmu Andělská tvář, který produkoval. Pomeje dlužil 5,5 milionu korun a z probdělých nocí ho vysvobodila až letošní prezidentská amnestie.

Bolek Polívka (63), herec

Komikovi se stalo osudným jeho Valašské království. Prohrál spor o jeho značku a měl zaplatit soudní výlohy. To se mu ale nechtělo, takže původní dluh 18 tisíc ještě narostl. Obestavili mu účty a nakonec i s náklady na exekuci »vypláznul « téměř 35 tisíc korun. Jak dopadne spor s firmou, která rekonstruovala jeho farmu, je zatím ve hvězdách. Dobře to však pro Valašské krále nevypadá...

Nina Divíšková (76) a Jan Kačer 76, herci

Herecký manželský pár neplatil povinné zdravotní pojištění. Problémy na sebe nenechaly dlouho čekat a Divíškovou s Kačerem čekalo nemilé překvapení. Penále z dlužné částky 27 tisíc totiž rostlo, až vedlo k zastavení rodinného majetku. Manželé tak málem přišli o chalupu v Bechyni, chatku v Bečici nad Lužnicí a vilku v pražských Hlubočepích, kde společně žijí. Všechny nemovitosti jsou psány na Divíškovou.

Aleš Brichta (53), zpěvák

Podle informací Blesku zpěvák dlužil, kam se podíval. O exekuci Brichtova majetku se jednalo v Brně. V Praze má tři fungující firmy. S exekucí se zpěvák nesetkal poprvé. Na jednoho ze společníků ve firmě, která provozuje bar v Praze, byla uvalena v listopadu roku 2010. Brichta kvůli dluhům mohl přijít o velkou část majetku. Peníze prý nedlužil jen exekutorům, ale třeba i PRE, která mu hrozila odpojením přívodu elektřiny. Zpěvák si už ale může oddychnout. Své dluhy před pár dny úspěšně splatil.

Fotogalerie
10 fotografií