Podle tradice nesmí ženich vidět nevěstu před obřadem, a tak Jolana zůstala až do poslední chvíle za zamčenými dveřmi svatebního pokoje.

Nemohla za láskou

Jenže ouha, obřadník, který dohlížel na správný průběh svatby, nemohl mezi stovkou klíčů najít ten pravý. „Trvalo to nejméně 5 minut a já věděla, že na mě Richard už čeká před oddávající. Říkala jsem si, jestlipak ho v nejhorším napadne, přijít mě vysvobodit?“ prozradila Blesku Jolana. Nakonec vše dobře dopadlo. Snoubenci, kterým pohádkový obřad zařídila samotná kněžna Lobkowiczová, dříve jako Zdenka Belas (34) Jolanina spolužačka, si ve 12,20 řekli Ano.

Herečka a dabérka poznala Richarda před třemi lety při oslavách 100. výročí opery, které moderovala a Haan tam zpíval árii Escamillia z Carmen. Stejnou zapěl o víkendu své ženě po obřadu.

Potíže se svatbou

Týden před svatbou prožívali snoubenci muka. Z původně plánovaných 25 hostů se vyklubalo 80, což znamenalo předělat všechny plány. Prstýnky dodal kamarád zlatník až v 8 hodin večer den před svatbou. A kněžna, která jim vše u sebe na zámku zařídila, nakonec nemohla přijít, protože malý následník dostal horečky. Omluvil se i principál divadla Semafor Jiří Suchý (81), který měl představení. Poslal ale novomanželům jako dárek svou grafiku.

Vzala si mořeplavce

Jolana nemusí mít z věkového rozdílu obavy. Její manžel je nejen pěvec, ale taky dálkový plavec. V roce 2005 zdolal jako 9. Čech v pořadí kanál La Manche, přeplaval i Gibraltar. Navíc je otužilec. Už se prý těší, až bude Richarda 2., který je již na cestě, koupat v ledové vodě.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Jolany Smyčkové na zámku v Mělníce Hana Hoschlová

Fotogalerie
11 fotografií