S kytarou pověšenou kolem krku a foukací harmonikou se Bob Frídl, vlastním jménem Josef Frídl, představoval léta svým příznivcům v Brně na svých početných vystoupení.

V prosinci roku 2009 mu lékaři diagnostikovali rakovinu plic a zpěvák musel podstoupit operaci. Chodil na chemoterapie, po kterých mu bylo často tak zle, že nemohl ani chodit. Později mu lékaři našli další nádor, tentokrát na mozku. K tomu všemu byl Bob těžký diabetik, což jeho zdravotní stav ještě zhoršovalo. I přes těžké dny, které v posledních letech prožíval, a přes bolesti, které měl, se snažil dál věnovat hudbě.

Po celou dobu nemoci se o Boba Frídla starala jeho manželka, poslední dny před smrtí však zpěvák strávil v brněnském hospici.

Termín smutečního obřadu zatím nebyl stanoven. Frídlovi příznivci zřejmě uspořádají také poslední rozloučení v klubu Šelepova, kde zpěvák kdysi začínal. "Mohli by se tam s ním rozloučit jeho přátelé a známí, muzikanti, básníci i všichni ostatní," uvedl šéf  brněnského Divadla šansonu Jiří Vondrák.

Bob Frídl byl také autorem známé písně Řeka nadějí nebo Lena. Zpočátku se svými hity vystupoval sólově, později několik let spolupracoval s pěveckým duem Marta a Tena. V polovině 80. let emigroval do Řecka, odkud pocházela jeho manželka, a po revoluci se do rodné země vrátil a pokračoval v hudební kariéře.

Fotogalerie
1 fotografie