Dlouhé svádění, zamilované pohledy, letmé dotyky? Ale jděte! Domabyl na to šel zpříma. „Jsem šťastně ženatý, ale rád bych se s vámi vyspal,“ oslovoval ženy. Poté, co někdy přidal i nabídku jisté-ho finančního bonusu, polovina jinak počestných a povětšinou zadaných žen s ním prý opravdu šla.

Sexy byznys

Když jej osud zavál jako emigranta po únoru 1948 do Austrálie, spojil příjemné s byznysem – a založil inzertní noviny pro ty, kteří si chtějí splnit sexuální sny. Svoji práci bral hodně vážně, pravost inzerátů často osobně prověřoval...

„Zazvonil jsem u nich doma a zeptal se manžela: Opravdu chcete, aby s vaší paní souložil další muž? Když souhlasil, rozepnul jsem si pásek u kalhot a řekl: „Tak já vám ji ošu…“ vypráví nyní třiadevadesátiletý Domabyl.

Swingers

Svoji filozofii, že láska a sex jsou dvě odlišné věci, se snažil rozšířit mezi ostatní lidi. A tak začal pořádat v Austrálii swingers párty pouze pro páry. Všichni se svlékli a poté společně souložili. „Nikdo si s nikým nepovídá, jde tam jenom o sex,“ tvrdí Domabyl, který se pyšní tím, že za jednu takovou noc vystřídal i osm sexuálních partnerek.

Jak to na takových akcích chodí? „Na někoho sáhnete, začnete ho hladit, a když vám dotyčný dá ruku pryč, tak už ho necháte být. To je nepsané pravidlo těchto klubů. Kdo ho porušuje, musí odejít,“ vypráví.

Panictví

Až do jeho dvaceti šesti let přitom nic nenasvědčovalo, že se z něj stane největší kanec Česka. Narodil se 8. března 1920 řeckořímskému zápasníkovi a krásné Židovce.

Ve dvou letech mu zemřel tatínek na tyfus a on s maminkou zůstal na všechno sám. Máma se o něj nemohla starat, protože tehdy ženy nedostávaly finanční příspěvky. Nastěhoval se k ní až v osmi letech, když se jí podařilo sehnat byt. Po základní škole šel studovat obchodní školu a tam se cítil jako ryba ve vodě.

„Už ve škole jsem začal vydělávat. Prodával jsem spolužákům pera, tužky atd. Věci jsem kupoval levně ve velkoobchodě. Tehdy mě zajímal jenom kšeft,“ říká, i když přiznává, že o panictví přišel ve třinácti letech se starou prostitutkou v parku. Stálo ho to pět korun.

Manželství

Po skončení školy začal prodávat aparáty pro nedoslýchavé. Později se stal společníkem majitele podniku. Hodně cestoval po světě a otvíral pobočky po Evropě, takže každou chvilku bydlel v jiné zemi.

V roce 1938 se kvůli německé okupaci přestěhoval do Jugoslávie, tam se oženil s dívkou Irmou a po roce se jim narodila dcera Nelly. Po válce se s rodinou přestěhovali do Prahy a v roce 1946 zasáhla Domabyla ta největší rána. Irma v osmém měsíci přišla o dítě a o další tři měsíce později zemřela na tuberkulózu.

Domabyl svůj životní koníček pečlivě dokumentoval a své milenky si s jejich svolením fotografoval
Autor: archiv Jana Domabyla

Škrábanec

Známí se nemohli dívat na to, jak se Domabyl trápí, tak mu dohazovali různé vdané paničky, které s ním mohly trávit pouze odpoledne, aby je nikdo neviděl.

Jenže on chtěl chodit ven i večer tancovat. Tehdy mu domluvili slečnu, která je prý počestná. Po tanci následoval sex. Domabyl byl překvapen. „Mám snoubence, kterému nechci dát, aby si mě rychleji vzal,“ vysvětlila mu dívka, která měla na nose škrábanec od kočičky. Druhý den šel Domabyl tancovat na maškarní ples, kde opět potkal slečnu s maskou a škrábancem na nose.

„Věděl jsem, že jsem s ní spal, proto jsem jí sáhl na prsa, i pod sukni. Jenže o půlnoci, když sundala škrabošku, jsem zjistil, že to je úplně někdo jiný. V tu chvíli mi došlo, že jestli si úplně cizí ženská nechá takhle sahat pod sukni, tak by se s ní dalo dělat i něco víc,“ vzpomíná na své prozření Domabyl.

Hilda

„Pak už to šlo samo. Stačilo se nebát a jít rovnou na věc,“ říká sběratel sexu, ale brzy zjistil, že ženy touží po něčem víc. Chtějí vztah, chtějí svatbu a chtějí být pro muže tou jedinou.

Po třech letech sexuálních orgií se odstěhoval do Austrálie a tam potkal dívku, která nežárlila. Jmenovala se Hilda. Po několika setkáních jínabídl, aby se k němu nastěhovala. Bylo mu 29 let a on si přesně pamatuje okamžik, kdy se do ní zamiloval.

„Jednou u nás přespala kamarádka z Pra
hy. Manželka s tím souhlasila a řekla, že se s ní můžu i vyspat. Na posteli ležela Hilda, já a kamarádka. S tou jsem se miloval a během toho se líbal se svou ženou. Tehdy jsem se do ní zamiloval,“ svěřil se Domabyl.

Vzali se v roce 1950. Poté se jim narodil syn Robert a do dvou let hned dcera Evička. Jejich manželství bylo spokojené. Domabyl si vesele užíval sexu s různými ženami a jediná, na koho jeho žena žárlila, byla jeho dcera Nelly z prvního manželství.

Ocenění

Domabyl byl podnikavý a rychle vytušil, že nejvíce může vydělávat na sexu. Založil erotický časopis, vlastnil sexshopy a začal pořádat swingers párty. Ve svých novinách Searchlight psal také o nevěstincích po celém světě. A po celém světě také nevěstince navštěvoval.

Jeho jediným přáním při výběru dívky bylo: „Musí ji mít chlupatou.“ Veškerou útratu si odečítal jako výdaje spojené s podnikáním.

V roce 1987 se v Las Vegas konala konference osobností činných v oblasti sexu a tam Domabyl dostal výroční cenu za služby prokázané v oblasti swingingu v Austrálii.

Apetit

Cestoval často do Prahy a teď před několika měsíci Domabylova žena Hilda zemřela. Dětem rozdal majetek, a rozhodl se, že už se do Austrálie nevrátí. Zůstal v Praze a žije v Česku.

Sexuální apetit ho neopustil ani v tak pokročilém věku. I dnes si občas zajde na privát za nějakou prostitutkou, ale sám přiznává, že už to není, co to bývalo. Mysl by chtěla, jenže tělo nefunguje.

Fotogalerie
4 fotografie