Simonu objevil Sagvan Tofi

O kariéře modelky snila Simona odjakživa. V 16 letech vyhrála soutěž Miss Opava, kde si ji všimnul Sagvan Tofi.  „Řekl mi, že mé čelo sice jeví ještě známky puberty, ale jinak jsem krásná. Svým způsobem předpověděl moji kariéru a nastartoval moje sebevědomí,“ vzpomíná Krainová na zpěváka, se kterým začala za tři roky chodit.

V péči psychologa

„Nedokázala jsem se koncentrovat, uprostřed hodiny jsem odešla z vyučování, chodila jsem i k psychologovi. Vytvořila jsem si sen o tom, že budu modelka, a do reality mě nedokázal nikdo dostat, křikem ani přemlouváním,“ přiznává Simona, která nejvíce toužila odjet do zahraničí.

Přišla pozdě a letěla

První velký krok do světa modelingu měla na svědomí Simonina maminka, která ji přihlásila na casting do agentury Milady Karasové. „Přišla jsem tam pozdě, holky už byly nastoupený v plavkách a já jsem se tam motala. Strčila jsem do skautky, která tenkrát jako první hledala dívky z východního bloku, Dominique Caffen. Podívala se na mě a do dvou hodin jsem měla letenku do Paříže!“ vzpomíná.

1989 - poprvé modelkou

„Myslím, že jako modelka jsem se narodila. Nikdy jsem neměla pocit úzkosti, při žádném neúspěchu jsem nebalila kufr a neodjížděla domů. Byla jsem silná,“ vzpomíná Simona Krainová na své začátky tisíce kilometrů od domova.

Dluhy

Nejen že si Simonu v Paříži pletli s mnohem slavnější Evou Herzigovou, takže měla těžký nástup, ale byla také zadlužená u agentury, která jí financovala živobytí. „Poslali mě do Bruselu, kde je menší konkurence, a všechny peníze, které jsem tam půl roku vydělávala, putovaly na splácení dluhů,“ dodává.

První honorář

Simoně se začalo dařit! Vydělala první velké peníze za televizní reklamu a pořídila si drahé zlaté rolexky. Později je za stejnou cenu prodala.

Pokus o znásilnění

To, že práce modelky neobnáší jen nakrucování se před fotoaparátem, poznala na vlastní kůži. „Několikrát mě málem někdo přepadl nebo se pokoušel obtěžovat. Naštěstí jsem vždy vyvázla, ale párkrát jsem měla fakt namále,“ říká modelka, která v té době musela chodit dost spoře oblečená.

Se Stallonem v posteli

Díky práci modelky se Krainové podařilo dostat se k hollywoodským hvězdám. Nejvíce okouzlila Sylvestra Stallonea (65). „Několik měsíců mi nadbíhal, posílal mi růže a neustále mi volal. Ale opravdu mezi námi nic nebylo,“ přiznává Simona.

Jak bude vypadat oslava narozenin?

V tuhle chvíli to neví ani sama Krainová. „Tuším, že to bude něco velkého. Ale můj manžel Karel mi nechce nic prozradit, v tomhle je velký tajnůstkář, ale jak ho znám, tak to bude něco velkého a originálního,“ je napjatá modelka.

Fotogalerie
14 fotografií