Jen si jako doprovod čím dál častěji bere do společnosti svého synka Jakuba (7), kterého má s tragicky zesnulým skladatelem Karlem Svobodou (†68). A přiznává: „Bojím se o něj!“

Kuba proto nesměl chybět ani na otvíračce lední plochy. „Kromě Kuby byly na ledě i děti z hematologického oddělení a děti po transplantaci kostní dřeně,“ vysvětlila Vendula, která se svěřila, že než pustila Kubu na led, prožila si malé drama!

„Bála jsem se o něj, protože vůbec neumí bruslit. Šel tedy jen v botách bez bruslí. Ale když jsem viděla, jak se k tomu postavil a ujal se toho, tak si myslím, že by ho to do budoucna mohlo bavit,“ odfrkla si Vendula, která stále bojuje se strachem o své jediné dítě.

Dva Kubíci

Malý Jakub se ale na led nepustil sám, vzal si svého kámoše. „Kuba má nejlepšího kamaráda Kubu. Kdysi vedle sebe bydleli a kamarádství přetrvalo. Takže si chystají překvapení a dávají si dárky. Po večerech spolu hrají šachy a vedou u toho intelektuální hovory. To byste nevěřili, o čem se ti dva baví,“ řekla Blesku se smíchem Svobodová.

Jak vyrostl malý Jakub

Kubík je májové dítko. Narodil se 28. května 2005 do rodiny skladatele Karla a Venduly Svobodových jako vymodlené dítě. Když byl ale Kubíkovi necelý rok a půl, spáchal Svoboda ve své jevanské vile sebevraždu. Vendula si později našla nového partnera Patrika Auše (34), za kterého se v roce 2009 provdala a Auš se tak stal malému Kubovi náhradním tatínkem. S Aušem se však Vendula loni v listopadu rozvedla, aby představila svého nového životního partnera Vladimíra Waase. A co je nejdůležitější, s Kubou si prý báječně rozumí!

Fotogalerie
19 fotografií