Hanka, tehdy ještě Kalistová, chodila do Semaforu jen kvůli Luďku Sobotovi (69). Její maminka bydlela v domě se zpěvačkou Valerií Čižmárovou (†53), semaforskou hvězdou, takže měla lístků, kolik chtěla. Nic jí nestálo v cestě.

Záviděla Vančurové

„Byla jsem do Luďka strašně zamilovaná. V pokoji jsem si vylepovala jeho fotky, chodila jsem na jeho filmy několikrát za sebou. Kvůli Jáchymovi jsem strašně záviděla Martě Vančurové, která tam hrála jeho lásku,“ přiznala Krampolová. Přála si být na hereččině místě, aby na ni Luděk zamilovaně koukal a třeba ji taky políbil.
Jednou ale zašla Hanka pro změnu do divadla Ateliér a tam potkala herce Jiřího Krampola (74).

Krampol zabodoval

„Řekla jsem si mu o fotku a podpis a on mi tam napsal: Haničce pusince. A dodal, abych přišla, až vyrostu. Bylo mi asi šestnáct a přišlo mi to jako fór,“ vzpomíná Hanka.

Luďka Hance nakonec vyfoukla před nosem tmavovlasá absolventka filmové školy v Čimelicích Adriana (50). Letos jsou spolu už 30 let. Hanka pak prošla krátkým neúspěšným manželstvím, z něhož má syna Petra. Začátkem 90. let potkala Jirku Krampola podruhé, tentokrát v Semaforu. „Věděl od Valerie, že jsem rozvedená a že mám dítě. Hned se mě ptal na Péťu. Najednou jsem věděla, že jsem našla toho pravého chlapa,“ usmívá se Hanka spokojeně.

V roce 1993 řekla Krampolovi ano na radnici v Kladně. „Od té doby jsem nelitovala. Jirka mě rozmazluje. A se Sobotovými se přátelíme všichni dohromady,“ říká Krampolová.

Fotogalerie
4 fotografie