To, že je ve hře padák pro Fialovou, ví na Nově jen málokdo! Proto se všichni třesou strachy, jelikož napětí od svých vedoucích cítí. Velmi vystresovaná je i moderátorka Odpoledních Televizních novin Michaela Ochotská (28). Ani ta netuší, proč takové dusno na Nově panuje.

Na koberečku

Sama Fialová už měla být minulý týden kvůli zmíněnému rozhovoru na koberečku u svých šéfů. Podle zákulisních zdrojů měla v inkriminovaném rozhovoru kritizovat kolegy třeba za to, že ji po 2. kole prezidentských voleb nechali v živém vysílání několik minut čekat na rozhovor s Milošem Zemanem, protože zrovna řečnil pro Slovenskou televizi. „Byl tam pláč a slzy, kála se a prosila, aby i nadále mohla setrvat na Nově. Je to její druhá rodina,“ řekl nám velmi dobře informovaný zdroj.

Doslova otřesená pak ještě Fialová odmoderovala Noční Televizní noviny, zúčastnila se nováckého dne otevřených dveří a nastoupila na dovolenou. „Jsem na horách. Pokud chcete něco vědět o mé profesi, obraťte se na tiskové oddělení,“ řekla Blesku velmi zaskočená Fialová.

Vedení mlží

Mluvčí Novy Marie Fianová zvolila nevídanou taktiku: Na náš dotaz, zda je pravda, že Markétě Fialové hrozí výpověď, a nebo zda už ji dostala, sháněla vyjádření od nadřízených pořádně dlouho. A pak se místo jasného vyjádření pustila do několikaminutového vysvětlování. „My jsme Markétě telefonovali, protože je na horách a má dovolenou. Vše jsme s ní řešili a opravdu nevíme, kde se tato informace vzala. Kdo vám to řekl?“ vyzvídala mluvčí Novy. Až na závěr dodala: „Až se vrátí z hor, bude dál vysílat. Žádnou výpověď jí vedení nedalo…“

Ano, Markéta Fialová má dnes nebo zítra opět uvádět Televizní noviny . Zároveň by ale měla se svým šéfem jednat o dalším působení na Nově.

Voříšek je v šoku: A proč by měla odejít?

Z našich informací byl pořádně vykolejený i Markétin odvěký moderátorský kolega Karel Voříšek (49), který momentálně rovněž nevysílá. A to proto, že se snaží očistit od nařčení, že v dobách studií donášel StB. „To jste mě zaskočili. Vůbec nic o tom nevím. A proč by měla z televize odejít?“ byl v šoku.

Nicméně mu rychle sepnulo, že s koncem Markéty v televizi se přiblížil i jeho definitivní vyhazov. „Až budu vědět více podrobností a faktů, mohu se nejen k tomu, ale i ke svému dalšímu působení vyjádřit. Zatím nebudu nic komentovat,“ dodal Voříšek.

Kdo je Markéta Fialová?

● Patří mezi nejvzdělanější a nejzkušenější novináře a moderátory na Nově.

● Hlavní zpravodajskou relaci TV Nova uváděla ve dvojici s Karlem Voříškem už od roku 1994.

● Už od puberty trpí vážnou poruchou krvetvorby (tzv. myelodysplastický syndrom), kvůli tomu musela v říjnu 2005 redakci asi na půl roku opustit.

● Je vdaná a doma na ni čekají dvě holčičky – desetiletá Alma a osmiletá Emma.

Fotogalerie
6 fotografií