S herečkou se do strašnického krematoria přišlo dnes rozloučit sice jen několik desítek lidí, byli však mezi nimi slavní herci i další známé tváře. Režisér František Filip, Gabriela Vránová, kterou učila herectví, Karel Richter či Ilja Racek.

Rodina zesnulé herečky si přála rychlý pohřeb, proto se nekonaly ani žádné kondolence. „Mrzí mě, že jsem se s ní po svém nástupu na Vinohrady nesetkal. Byla výborná pedagožka. Měl jsem ji hrozně moc rád, protože vždycky sršila optimismem a laskavostí,“ řekl herec a ředitel Divadla na Vinohradech Tomáš Töpfer.

Některé herce Hegerliková dokonce i učila, na což s velkou úctou vzpomínal herec Petr Vágner. „Byla moje učitelka na soukromé škole herectví a později jsem měl možnost si spolu s ní zahrát v divadelní hře Dáma u Maxima. To už ale Tonička neslyšela na jedno ucho vůbec. Tak se naučila postupně odezírat, aby mohla hrát. Byla jedna z těch vynikajících herců, stejně jako Radek Brzobohatý,“ řekl.

Antonie věnovala herectví a divadlu celý svůj život. Ztvárnila desítky rolí, ale nejvíce ji proslavila právě role maminky v seriálu F. L. Věk.

Fotogalerie
18 fotografií