Je týden do koncertu v Lucerně a celé se to začíná bortit. Dokonce padlo obvinění, že pořadatelé zpronevěřili peníze za prodané vstupenky. „Televize Pětka nemá finance a všechno chtějí hodit na Ivetu,“ míní Rychtář. Podle něho je v tom zpěvačka nevinně. „Iveta své závazky plní. Kdyby to tak nebylo a na vystoupení by nedorazila, hrozí jí vysoká smluvní pokuta. Ale ona zazpívá,“ řekl Blesku. Iveta prý zazpívá i zadarmo, protože by za Lucernu měla dostat honorář a koupí si sama šaty.

Hledá se sponzor

„Máme všechno nazkoušeno, jsem připravená. Tancuju, zpívám a Lucerna bude,“ řekla Blesku Bartošová. Pokud Pětka odstoupí od koncertu, koketují Iveta a Josef s náhradním řešením. Hledají sponzora.

Budou se soudit

Iveta má ještě další velký problém. Televize jí prý dluží peníze. „Máme smlouvu, ale přesto neplatí. Na účet Ivetě zatím poslali 230 tisíc,“ prozradil Blesku Rychtář. Bartošové tedy dluží přes 400 tisíc za show Iveta a ještě by měla dostat 50% podíl z marketingu, což je kolem 2 milionů korun. Jestli je ale někdy uvidí, je ve hvězdách. Na scénu ale nastupuje právník Jakub Landovský, syn známého herce.

Pětka však tvrdí, že Bartošové žádné peníze nedluží. „Částka, kterou pan Rychtář označil za dlužnou je naprosto nesmyslná. Pokud bychom chtěli postupovat stejně, museli bychom naši škodu vyčíslit třeba na 6 milionů. Naši právní zástupci počítají přesnou sumu, kterou budou po Ivetě Bartošové požadovat. V této částce bude započtena neuskutečněná natáčení zrušená z iniciativy paní Bartošové i skutečnost, že rozhodně neplnila své povinnosti vůči televizi Pětka dle smlouvy,“ řekl Blesku šéf marketingu a PR TV Pětka Jiří Haramul.

Za vším je Rychtář

Pětka má na celou věc jiný názor, za původce zla označili právě Josefa. „Jednání pana Rychtáře, který bez jakéhokoliv upozornění podniká kroky vedoucí ke zrušení koncertu, chápeme jako ohrožující vysílání a poškozující jméno firmy. Pan Rychtář se z nepochopitelných důvodů náhle rozhodl komunikovat s TV Pětka výhradně prostřednictvím svého právního zástupce. Jeho rozhodnutí však respektujeme,“ řekl Blesku Haramul. Televize odmítá i jakoukoli zpronevěru peněz za lístky.

Fotogalerie
6 fotografií